Riešutinis trupininis obuolių pyragas su maskarpone – drėgnas, švelnus ir gaivus

Drėgnas, švelnus, gaivus ir labai skanus pyragas. Jam kepti naudojau 20 cm skersmens apvalią atsegamą torto formą.

Riešutinis trupininis obuolių pyragas su maskarpone.<br>Nuotr. iš „Rasos virtuvės užrašai“.
Riešutinis trupininis obuolių pyragas su maskarpone.<br>Nuotr. iš „Rasos virtuvės užrašai“.
Riešutinis trupininis obuolių pyragas su maskarpone.<br>Nuotr. iš „Rasos virtuvės užrašai“.
Riešutinis trupininis obuolių pyragas su maskarpone.<br>Nuotr. iš „Rasos virtuvės užrašai“.
Riešutinis trupininis obuolių pyragas su maskarpone.<br>Nuotr. iš „Rasos virtuvės užrašai“.
Riešutinis trupininis obuolių pyragas su maskarpone.<br>Nuotr. iš „Rasos virtuvės užrašai“.
Daugiau nuotraukų (3)

„Rasos virtuvės užrašai“

Feb 29, 2020, 2:15 PM, atnaujinta Feb 28, 2023, 9:46 AM

Reikalingi produktai

Pagrindui:

  • 150 g šalto sviesto; 
  • 190 g miltų; 
  • 90 g cukraus;
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus;
  • 150 g lazdynų arba migdolų riešutų.

Įdarui:

  • 250 g maskarponės;
  • 180 g varškės;
  • 2 kiaušinių;
  • 90 g cukraus;
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus;
  • pusės citrinos žievelės;
  • citrinos sulčių, išspaustų iš pusės citrinos;
  • 4–5 obuolių;
  • 2 saujų spanguolių (nebūtinai).

Kaip gaminti 

Riešutus smulkiai sukapokite peiliu (bet ne iki miltų).

Į dubenį suberkite persijotus miltus, cukrų, vanilinį cukrų, smulkintus riešutus, sudėkite supjaustytą gabaliukais sviestą ir viską gerai patrinkite pirštais, kol masė taps panaši į trupinius.

Kepimo formą išklokite kepimo popierių, įdėkite 2/3 tešlos ir tolygiai pirštais tešlą išlyginkite ir suspauskite.

Likusią tešlą įdėkite į šaldytuvą, tai bus trupinių sluoksniui.

Pagrindą kepkite 180°C temperatūros orkaitėje 10 min.

Kol pagrindas kepa, paruoškite įdarą.

Į dubenį sudėkite maskarponę, varškę, kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų ir viską sutrinkite iki vientisos masės.

Į masę įtarkuokite citrinos žievelės ir įspauskite citrinos sulčių.

Obuolius nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis.

Ant iškepusio pagrindo supilkite varškės masę, ant viršaus sudėkite obuolių skilteles ir spanguoles. Apibarstykite likusiais trupiniais.

Kepkite 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40 min., kol viršus apskrus.

Iškepusį pyragą atvėsinkite formoje, tuomet išimkite iš jos, perkelkite ant grotelių ir atvėsinkite visiškai.

Skanaus!

„Rasos virtuvės užrašai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.