Varškės žagarėliai: iškart kepkite daugiau, nes neliks

Žagarėliai iš varškės? Kodėl gi ne. Šie žagarėliai gaunasi beveik kaip varškės spurgos, tačiau žagarėlių pavidalu. Jei atvirai – jokio skirtumo, kaip tai atrodo, jeigu tai taaaip skanu!

 Varškės žagarėliai.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
 Varškės žagarėliai.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lithuanian in the USA“

Mar 1, 2020, 2:38 PM, atnaujinta Feb 28, 2023, 9:44 AM

Žinoma, kepant jau suvalgai mažiausiai porą žagarėlių, tada iškepus irgi reikia „pratestuoti“, kaip pavyko, taip ir nyksta, nyksta tas nedidelis žagarėlių dubenėlis...

Jei namuose turite daugiau valgytojų – būtina dvigubinti ar trigubinti porciją, kitu atveju – garantuoju, jog gausite prašymą iškepti dar.

Varškės žagarėliai

Iš nurodyto produktų kiekio išeis apie 20 žagarėlių

Reikės:

  • 250 g varškės (9 proc. riebumo);
  • 200-250 g miltų;
  • 2 kiaušinių;
  • 5 valg. š. cukraus;
  • 2 arb. š. kepimo miltelių;
  • 1,5 arb. š. vanilinio cukraus;
  • 2 žiupsnių druskos;
  • saulėgrąžų aliejaus kepimui;
  • 1-2 valg. š. miltelinio cukraus (pudros).

Gaminimas

Viename dubenyje šakute sutriname varškę su kiaušiniais, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska.

Kitame dubenyje sumaišome 200 g miltų su kepimo milteliais.

Į varškės masę įsijojame pusę miltų, išmaišome, po to įsijojame kitą pusę miltų ir išminkome tešlą. Jei tešla labai kimba prie rankų, įberiame dar miltų. Miltų kiekis priklauso nuo varškės drėgnumo. Mano naudota varškė buvo gana sausa, tad pakako truputį daugiau nei 200 g miltų. Tešla turėtų būti minkšta, šiek tiek kibti prie rankų. Jei įdėsite per daug miltų, tuomet žagarėliai bus kieti.

Stalviršį pabarstome miltais, imame 1/3 tešlos, iškočiojame maždaug 1 cm storio tešlos lakštą, supjaustome jį 3-4 cm storio juostomis, o juostas supjaustome į 10-12 cm ilgio mažesnes juosteles. Kiekvienos juostelės viduryje padarome pjūvį (6-7 cm ilgio), tada vieną juostelės galą perkišame per pjūvį ir taip suformuojame visus žagarėlius. Paruoštus kepti žagarėlius dedame ant miltais pabarstytos lentelės ar stalviršio.

Didelėje keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės ugnies. Aliejaus reikia tiek, kad žagarėliai galėtų jame plaukioti (iškilti į paviršių).

Žagarėlius sudedame į keptuvę (kepame po 5-6 žagarėlius, priklausomai nuo keptuvės dydžio). Kepame, kol viena pusė gražiai paruduoja, tada apverčiame ir taip pat iškepame iš kitos pusės.

Iškepusius žagarėlius dedame ant lėkštės su popieriniu rankšluosčiu, kad susigertų riebalai.

Kai žagarėliai atvėsta – sudedame ant serviravimo lėkštės ir apibarstome cukraus pudra. Skanaus!

Kad žagarėliai nesukietėtų, laikykite juos uždengtame inde ar uždenkite indą plastikiniu maišeliu.

„Lithuanian in the USA“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.