Migdolų miltų riestainiai patiks ir mažiems, ir dideliems

Šie riestainiai skoniu neprilygsta tradiciniams žydiškiems riestainiams, tačiau labai jiems artimi. Tik plutelė kietesnė, o viduje – minkštučiai. Ir dydžiu jie labiau primena riebesnius riestainėlius, o ne riestainius.

Migdolų miltų riestainiai.<br>Nuotr. iš „Magic Mint“.
Migdolų miltų riestainiai.<br>Nuotr. iš „Magic Mint“.
Migdolų miltų riestainiai.<br>Nuotr. iš „Magic Mint“.
Migdolų miltų riestainiai.<br>Nuotr. iš „Magic Mint“.
 N.Kurganovė.<br>Nuotr. iš „Magic Mint“.
 N.Kurganovė.<br>Nuotr. iš „Magic Mint“.
Daugiau nuotraukų (3)

Natalija Kurganovė, tinklaraščio „Magic Mint“ autorė

2020-03-02 17:47, atnaujinta 2023-02-28 09:44

Tačiau man jie vis tiek be galo patiko, be to, tokį kepinį ir vaikui gera duoti.

Migdolų miltų riestainiai

Reikės:

• 3 stiklinių migdolų miltų

• 1 stiklinės tapijokos arba kukurūzų krakmolo (dar prireiks kelių papildomų šaukštų minkymui)

• 2 a. š. kepimo miltelių

• 2 a. š. druskos (dar reikės gero žiupsnio įberti į verdantį vandenį)

• 2 v. š. baltojo vynuogių acto

• kokio nors saldiklio, jeigu norisi saldžiau

• kiaušinio

• apibarstyti – sėklų: sėmenų, sezamų, aguonų

Kaip gaminti

Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.

Puode užvirkite vandenį. Prieš jam pradedant kunkuliuoti nusemkite pusę stiklinės. Įberkite druskos.

Išmaišykite visus sausuosius ingredientus: migdolų miltus, krakmolą, kepimo miltelius, druską.

Nusemtą vandenį sumaišykite su actu ir įpilkite į dubenį su sausais ingredientais.

Išminkykite tešlą, jeigu reikia, papildomai dėkite krakmolo. Tešla turi nelipti prie rankų.

Padalinkite tešlą į 12 dalių: pirmiausia per pusę, tada – dar per pusę ir tada kiekvieną gabaliuką į tris dalis.

Susukite į kamuoliuką, suformuokite apskritimą, suplokite tarp delnų, pradurkite skylutę pirštu arba pagaliuku (aš naudojau valgymo lazdelę).

Išrikiuokite ant skardos, išklotos sviestiniu popieriumi.

Po keletą riestainėlių įleiskite į puodą su verdančiu vandeniu, pavirkite, kol iškils, – apie minutę. Ištraukite šakute ir išdėliokite ant skardos.

Pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 10 minučių.

Suplakite kiaušinį, ištraukite riestainius, aptepkite plakiniu. Apibarstykite sėklomis.

Pašaukite atgal, tik jau į 215 laipsnių orkaitę, ir kepkite dar 5–10 minučių.

„Magic Mint“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.