Daržovių troškinys su avinžirniais: gardu, sveika, naudinga ir pavasariška

Pavasarį norisi ne tik daugiau spalvų lėkštėje, bet ir maitintis sveikiau, įvairiau. Tad šiame patiekale daug daržovių, prieskoninių žolelių, puikaus baltymų šaltinio – avinžirnių. Valgiau su grikiais.

Daržovių troškinys su avinžirniais.<br>Nuotr. iš „Skanauk su Aušra“.
Daržovių troškinys su avinžirniais.<br>Nuotr. iš „Skanauk su Aušra“.
Daržovių troškinys su avinžirniais.<br>Nuotr. iš „Skanauk su Aušra“.
Daržovių troškinys su avinžirniais.<br>Nuotr. iš „Skanauk su Aušra“.
Daržovių troškinys su avinžirniais.<br>Nuotr. iš „Skanauk su Aušra“.
Daržovių troškinys su avinžirniais.<br>Nuotr. iš „Skanauk su Aušra“.
Daugiau nuotraukų (3)

„Skanauk su Aušra“

Mar 5, 2020, 3:15 PM, atnaujinta Feb 28, 2023, 9:41 AM

Norėjau, kad šis troškinys būtų kiek natūralesnis, todėl naudojau pomidorų pastą. Dažniausiai ji pardavinėjama nedideliais kiekiais, yra labai koncentruota, turi intensyvų skonį. Tad jos naudojau nedidelį kiekį.

Kepdama stengiausi kuo mažiau aliejaus, vėliau įpyliau šiek tiek vandens, tad daržovės puikiai išsitroškino. Kadangi kepiau ant vidutinės ar žemesnės temperatūros, naudojau alyvuogių aliejų.

Daržovės turėtų būti minkštos, bet nepervirusios.

Daržovių troškinys su avinžirniais

Paruošimo laikas – 15 min., gaminimo laikas – 18 min., kiekis – 4 porcijos

Reikės: 

  • 1 raudonosios paprikos, smulkiai supjaustytos
  • 1 geltonosios paprikos, smulkiai supjaustytos
  • 2 st. smulkiai supjaustytos cukinijos
  • 1 didelės morkos, smulkiai supjaustytos
  • 70 g mažų špinatų, stambiai supjaustytų
  • 1 skardinės avinžirnių, perplautų ir nusausintų
  • 1 svogūno, smulkiai supjaustyto
  • 2 česnakų skiltelių, susmulkintų
  • saujos šviežių petražolių, supjaustytų
  • saujos šviežių krapų, supjaustytų
  • 3 valg. š. pomidorų pastos
  • druskos, juodųjų pipirų
  • alyvuogių aliejaus

Gaminimas

Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų ant vid. temp. Suberti svogūna ir morką. Kepti dažnai pamaišant apie 4 min. ar kol svogūnai taps auksinės spalvos, o morkos suminkštės.

Suberti česnaką. Pakepinti jį apie 30 s.

Suberti paprikas. Įpilti 1/4 st. vandens, uždengti dangtį, sumažinti temperatūrą iki mažesnės nei vidutinė ir troškinti apie 6-7 min. ar kol paprikos suminkštės.

Suberti cukiniją, špinatus. Troškinti apie 4-5 min. ar kol cukinija suminkštės.

Suberti avinžirnius, petražoles, krapus, pomidorų pastą, įberti druskos, pipirų, apšlakstyti alyvuogių aliejumi. Viską išmaišyti, išjungti kaitrą ir palikti pastovėti apie 5 min.

„Skanauk su Aušra“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.