Norint pasigaminti šių vaflių, būtina turėti širdelių keptuvę, nes kepant belgiškų vaflių keptuvėje nesigaus taip, kaip kepant širdelių.
Skonis kažkiek primena mano močiutės kepamus vaflius, bet šie yra traškūs, saldūs ir labai skanūs.
Mums jie taip patiko, kad jau ne kartą apie juos gyriausi ir kepėm kelis kartus.
Šios širdelės valgomos su uogiene arba grietine ir daug uogų.
Norvegiški vafliai–širdelės
Reikalingi produktai:
- 6 dideli kiaušiniai;
- 125 g cukraus;
- 1 šaukštelis vanilės ekstrakto;
- 250 g miltų;
- 1 šaukštelis kepimo miltelių;
- žiupsnelis druskos;
- 4 šaukštai grietinės arba natūralaus jogurto;
- 100 g ištirpinto sviesto.
Kaip gaminti
Dideliame dubenyje iki vientisos masės sumaišome kiaušinius, cukrų ir vanilės ekstraktą.
Kitame dubenyje sumaišome miltus, druską ir kepimo miltelius.
Į kiaušinių masę sudedame grietinę, ištirpintą sviestą ir išmaišome. Suberiame sausus produktus ir gerai išmaišome. Turi gautis kremo tirštumo masė. Dedame į šaldytuvą 15 min.
Širdelių formos vaflinę įkaitiname ir dedame po kelis šaukštus masės. Kepame, kol gražiai paruduoja.
Valgome su grietine arba uogiene.