Tinginių balandėliai keptuvėje: nereikės ilgai trepsėti virtuvėje

Tiems, kurie mėgsta balandėlius, bet neturi jokio noro prie jų gaišti kelias valandas, labai rekomenduoju išbandyti šį balandėlių, paruošiamų vienoje keptuvėje, receptą.

Tinginių balandėliai keptuvėje.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
Tinginių balandėliai keptuvėje.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lithuanian in the USA“

Mar 16, 2020, 11:21 AM, atnaujinta Mar 17, 2023, 9:12 AM

Skonis bus toks pat, kaip ir tradicinių balandėlių, tik prireiks dvigubai mažiau laiko ir pastangų. 

Idealus receptas visiems tinginėliams!

Tinginių balandėliai keptuvėje

5 porcijoms reikės:

  • 500 g jautienos ir kiaulienos faršo
  • 100 g virtų ryžių
  • 1 vidutinio dydžio svogūno
  • 0,5 nedidelio kopūsto
  • 200 ml vandens
  • 3 valg. š. sutrintų konservuotų pomidorų (be sėklyčių ir odelių)
  • 3 valg. š. grietinėlės (35 proc. riebumo)
  • 2 valg. š. pomidorų padažo
  • 2 valg. š. grietinės
  • 1 arb. š. žolelių prieskonių mišinio maltai mėsai
  • 2/3 arb. š. druskos
  • 1/3 arb. š. juodųjų pipirų

Kaip gaminti

Viename dubenyje sumaišome faršą su ryžiais, druska, juodaisiais pipirais ir žolelių prieskoniais maltai mėsai.

Nulupame svogūną ir morkas. Svogūną susmulkiname, morkas sutarkuojame stambia tarka. Kopūstą supjaustome plonomis juostelėmis.

Į didelę keptuvę pirmiausia dedame sluoksnį svogūnų, ant jo – sluoksnį morkų, ant jų sudedame susmulkintus kopūstus. Viską užpilame 100 ml vandens.

Iš faršo suformuojame nedidelius kukulius, sudedame ant kopūstų.

Viename dubenėlyje sumaišome 100 ml vandens, trintus konservuotus pomidorus, pomidorų padažą, grietinę ir grietinėlę. Šiuo mišiniu užpilame kukulius, keptuvę uždengiame dangčiu ir troškiname ant vidutinės silpnesnės ugnies 30 min., po to kukulius apverčiame ir troškiname dar 30 min. Papildomai daržoves galite pagardinti druska, juodaisiais pipirais pagal skonį.

Nebijokite, kad daržovių su kukuliais gali atrodyti labai daug keptuvėje, pabaigoje daržovės suminkštės, jų sumažės trečdaliu. 

Tinginių balandėliai gardūs ir vieni, bet taip pat labai skanu su virtomis bulvėmis ar duona.

Pastaba: jei neturite konservuotų sutrintų pomidorų, juos galite pakeisti natūraliu pomidorų padažu arba kečupu.

„Lithuanian in the USA“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.