Troškinti kiaulienos kotletai su pievagrybiais. Nesigailėsite išbandę

Man patinka būti namuose, kai galiu atsikelti kada noriu ir niekur neskubėti. O dabar tikriausiai neskubančių daug. Daugelis prilėtina savo tempą. Gal ir gerai, nors truputį išmoksime gyventi lėčiau.

Troškinti kiaulienos kotletai su pievagrybiais.<br>Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
Troškinti kiaulienos kotletai su pievagrybiais.<br>Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
Daugiau nuotraukų (1)

„Kviečiu į virtuvę“

Mar 17, 2020, 11:33 AM, atnaujinta Mar 17, 2023, 9:11 AM

Aš šiandien jau nuo ryto girdžiu: „Mama, pagamink mums kotletukų su bulvių koše.“

Bet juk kotletai išties yra gerai. Jie yra daugelio mėgstami, nes valgant bent mintimis gali nusikelti į vaikystę pas mamą.

Aš pati labiau mėgstu troškintus kotletus, vyras tik iškeptus keptuvėje arba orkaitėje. Kokie jums skaniausi? 

Šiuos kotletus ruošiau su džiūvėsėliais – dažniausiai berdavau manų arba dėdavau piene išmirkytą batoną. Ir su kotletais, pasirodo, dar galima išbandyti ką nors nauja.

Troškinti kiaulienos kotletukai su pievagrybiais

Iš nurodyto produktų kiekio paruošite 5 porcijas, užtruksite apie 40 min.

Reikalingi produktai:

  • 1 kg smulkintos kiaulienos;
  • 1 kiaušinis;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 2 svogūnai;
  • 2 morkos;
  • 3 v. š. džiūvėsėlių;
  • 100 ml pieno;
  • druskos pagal skonį;
  • 1 a. š. džiovintų raudonėlių;
  • 1 a. š. saldžiosios paprikos miltelių;
  • 2 lauro lapai;
  • 30 g sviesto;
  • aliejaus kepimui;
  • žiupsnis pipirų;
  • 100 ml grietinėlės;
  • ryšelis krapų;
  • ryšelis svogūno laiškų;
  • 0,5 l vandens;
  • 100 g pievagrybių;
  • 1 v. š. kukurūzų miltų.

Kaip gaminti

Džiūvėsėlius užpilame pienu ir paliekame brinkti. 

Į smulkintą kiaulieną mušame kiaušinį, beriame druskos, pipirų, raudonėlio, paprikos miltelių. Masę išmaišome. 

Daržoves nulupame. Morkas sutarkuojame burkine tarka, svogūną ir česnaką pasmulkiname.

Keptuvėje įkaitiname aliejų. Sudedame svogūną, morkas. Pakepiname kelias min., sudedame česnaką. Dalį kepintų daržovių sudedame į kiaulieną. Kitą dalį paliekame keptuvėje.

Pievagrybius supjaustome riekelėmis. Suberiame į keptuvę ir pakepiname kelias min. 

Brinkintus džiūvėsėlius suberiame į mėsos masę, gerai išmaišome. 

Keptuvėje įkaitiname aliejų. Drėgnomis rankomis formuojame kotletukus ir apkepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. 

Dedame į troškintuvą. Ant viršaus sudedame kepintas daržoves su pievagrybiais, dedame lauro lapus, žiupsnį druskos, gabalėlį sviesto. Kukurūzų miltus išmaišome vandenyje ir užpilame juo kotletus. 

Patroškiname ant silpnos ugnies apie 10–15 min. Įpilame grietinėlę, pabarstome smulkintais krapais ir svogūnų laiškais. Pakaitiname kelias min. 

Valgome su bulvių koše ir salotomis.

„Kviečiu į virtuvę“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.