Būtent šiam troškiniui reikia labai nedaug ingredientų ir paruošimas yra labai paprastas.
Vietoje šoninės ir vytintos nugarinės galite rinktis kitą mėgstamą mėsą, pvz.: dešreles, vištieną ir panašiai.
Jei mėgstate aštresnį maistą, į troškinį įdėkite aitriosios ar Chalapos paprikos – čia ji labai tiktų.
Avinžirnių troškinys su šonine
5 porcijoms reikės:
- 1 kg konservuotų (arba nevirtų) avinžirnių;
- 150 g karštai rūkytos šoninės;
- 100 g vytintos nugarinės;
- 1 vidutinio dydžio mėlynojo svogūno;
- 1 vidutinio dydžio pomidoro;
- 1 vidutinio dydžio bulvės;
- 3 česnako skiltelių;
- 1 valg. š. alyvuogių ar saulėgrąžų aliejaus;
- apie 650 ml vandens;
- druskos, juodųjų pipirų, maltų kuminų.
Kaip gaminti
Jei naudosite nevirtus avinžirnius, juos reikėtų pamerkti šaltame vandenyje ir palikti brinkti pernakt.
Išpjauname pomidoro kietąją dalį (kur buvo kotelis), dedame į kokteilinę kartu su nuluptu svogūnu ir 250 ml vandens. Sutriname iki vientisos tyrės.
Česnaką nulupame, sutriname česnakų spaustuku.
Puode, kuriame virsite troškinį, įkaitiname aliejų ant silpnos ugnies, sudedame sutrintą česnaką. Pakepiname porą minučių. Po to supilame paruoštą tyrę, sudedame susmulkintą šoninę ir nugarinę, supilame 250 ml vandens ir troškiname apie 20 min ant vidutinės ugnies (jei naudosite nevirtus avinžirnius, tuomet išbrinkintus avinžirnius sudėkite tuo pačiu metu, kai supilsite tyrę).
Bulvę nulupame, supjaustome didesniais kubeliais, sudedame į troškinį, troškiname 10 min.
Galiausiai sudedame avinžirnius, likusius 150 ml vandens ir troškiname dar 15 min., vis pamaišydami. Pagardiname druska, kuminais, juodaisiais pipirais pagal skonį.
Šis troškinys labai skanus patiektas su ryžiais.