Troškintos ančiukų kulšelės: mėsa tiesiog kris nuo kaulų

Troškintos ančiukų kulšelės – turbūt geriausias antienos receptas, nereikalaujantis daug vargo. Yra daug nuostabių antienos patiekalų, bet aš mėgstu paprastumą.

 Troškintos ančiukų kulšelės.<br> Nuotr. iš „Skaniai sveikai“.
 Troškintos ančiukų kulšelės.<br> Nuotr. iš „Skaniai sveikai“.
 A.Trilupaitė.
 A.Trilupaitė.
Daugiau nuotraukų (2)

Aušra Petronienė, tinklaraščio „Skaniai sveikai“ autorė

Mar 20, 2020, 12:36 PM, atnaujinta Mar 28, 2023, 7:15 AM

Troškinau kulšeles gana ilgai, o rezultatas – pati minkščiausia antiena, kokią tik esu valgiusi.

Jei mėgstate nuo kaulų krintančią mėsą, nieko nelaukę gaminkite pagal šį receptą – daugelį ingredientų tikrai rasite šaldytuve.

Troškintos ančiukų kulšelės

Reikės:

  • 4 ančiukų kulšelių
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • 1 svogūno
  • 3 morkų
  • 2 salierų stiebų
  • 4 česnako skiltelių
  • 4 laurų lapų
  • 1 a. š. raudonėlių
  • 2 cinamono lazdelių
  • 1 žvaigždinio anyžiaus
  • 800 g pomidorų savo sultyse
  • 200 g vištienos sultinio
  • 40 g konservuotų Chalapos paprikų
  • 40 g kaparių
  • 80 g žaliųjų alyvuogių

Kaip gaminti

Ančiukų kulšeles apibarstykite druska, pipirais ir palikite pastovėti 15 minučių kambario temperatūroje.

Orkaitei atspariame inde arba keptuvėje įkaitinkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir sudėkite kulšeles. Vidutinio stiprumo temperatūroje apkepkite iš abiejų pusių apie 15 minučių arba tol, kol kulšelės lengvai apskrus. Mėsą perkelkite į lėkštę, iš keptuvės išpilkite antienos riebalus.

Keptuvėje apkepinkite svogūno griežinėlius. Sudėkite pjaustytas morkas, česnakus, salierus.

Įberkite druskos, paprikos prieskonių, šiek tiek aitriųjų paprikų, išmaišykite ir pakepkite apie 10 minučių.

Supilkite pomidorus ir sultinį, suberkite laurų lapus, raudonėlius, cinamono lazdeles, anyžių, Chalapos paprikas, kaparius, alyvuoges. Užvirus sudėkite kulšeles, uždenkite dangčiu ir dėkite į 180 laipsnių orkaitę troškintis 1,5 valandos.

Antiena troškinama gana ilgai, bet laukti tikrai verta: mėsa tiesiog kris nuo kaulų, bus itin sultinga. Net mano šeimyna, nemėgstanti antienos, šį kartą sakė, kad buvo be galo skanu. Pavyko!

Antieną valgėme su keptomis bulvių skiltelėmis.

„Skaniai sveikai“

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.