Orkaitėje su daržovėmis kepti vištų ketvirčiai: paprasta, nebrangu, spalvinga ir gardu

4-3-2-1. Taip vadinu šį spalvingą pietų ar savaitgalio vakarienės patiekalą. Visada lengva prisiminti, kiek ko reikia, o keturiems valgytojams niekad nebūna nei per daug, nei per mažai.

Su daržovėmis kepti vištienos ketvirčiai.<br> Nuotr. iš „Kūmutės virtuvė“.
Su daržovėmis kepti vištienos ketvirčiai.<br> Nuotr. iš „Kūmutės virtuvė“.
Su daržovėmis kepti vištienos ketvirčiai.<br> Nuotr. iš „Kūmutės virtuvė“.
Su daržovėmis kepti vištienos ketvirčiai.<br> Nuotr. iš „Kūmutės virtuvė“.
Daugiau nuotraukų (2)

Renata Šniolienė, „Kūmutės virtuvė“

Mar 25, 2020, 4:05 PM, atnaujinta Mar 28, 2023, 7:11 AM

Vištienos ketvirčius dėl santykinai nedidelės kainos perka dauguma, ir dažnai sulaukiu klausimų, kaip juos tobulai iškepti. 

Dažniausiai miniu šį būdą, kai kepama viskas vienu ypu – ir vištiena, ir garnyras. Esu į skardą pylusi kokosų pieno, grietinėlės, sultinio, bet visgi pats traškiausias, bet tuo pačiu sultingiausias patiekalas gaunasi be jokių papildomų skysčių.

Gamybos laikas ilgas, smulkiai aprašysiu lėtojo kepimo ir garantuotai gero rezultato eigą, tačiau tą pačią ilgiausią dalį dirbs orkaitė, ne jūs.

O smagiausia šio patiekalo dalis – viskas ruošiama viename inde.

Su daržovėmis kepti vištienos ketvirčiai

Reikės:

  • 4 vištienos ketvirčių;
  • 3 bulvių;
  • 2 saliero kotų;
  • 1 morkos;
  • 2 šaukštelių druskos;
  • 6-7 česnako skiltelių;
  • 1 šaukštelio krapų sėklų (galima keisti kmynais);
  • žiupsnio maltų pipirų;
  • žiupsnio džiovinto raudonėlio;
  • 100 ml tyro aliejaus.

Kaip gaminti

Bulves ir morkas nuskutu, salierų kotus supjaustau stambiais griežinėliais, bulves kubeliais, o morkas statinaitėmis (taip jas vadina viena mergaitė), dydžiai matosi  nuotraukose.

Daržoves beriu į dubenį, ten pat pilu 60-70 ml aliejaus, pusę visų prieskonių ir druskos normos ir šaukštu maišau, kol daržovės pasidengia aliejumi. 

Tiesiai į skardą (popieriaus kloti tikrai nebūtina) dedu ketvirčius, ant jų beriu likusią druską ir įmasažuoju į vištieną. Ketvirčius paskirstau skardoje, kad liktų tarpai, į juos suberiu daržoves. Vištieną palaistau trupučiu aliejaus ir suberiu likusius prieskonius.

Skardą šaunu į orkaitę, jungiu 100° C (kaitinimas iš viršaus ir apačios) ir palieku kepti 2 valandas. Tuomet iki 180° C didinu kaitrą ir kepu dar pusvalandį.

Lėtai keptoje paukštienoje išlieka visos sultys, o ir daržovės spėja visiškai iškepti.

Jei nemėgstate salierų stiebų, juos galite keisti salierų gumbų ar pankolių gabaliukais. Esu kepusi ir su burokėliais, buvo labai skanu, bet spalva... Burokėlius visgi geriau kepti atskiroje formoje.

„Kūmutės virtuvė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?