Soti ir gardi meksikietiška trinta pupelių sriuba

Šiandien pristatau meksikietišką trintų pupelių sriubą „Sopa Tarasca“. Pačios sriubos pavadinimas labai skambus, tačiau sriubai pagaminti naudojami ingredientai yra labai paprasti: pupelės, pomidorai, svogūnas, česnakas... 

„Sopa Tarasca“ – meksikietiška trinta pupelių sriuba.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
„Sopa Tarasca“ – meksikietiška trinta pupelių sriuba.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lithuanian in the USA“

Mar 25, 2020, 11:46 AM, atnaujinta Mar 22, 2022, 4:02 PM

Na, o sriubai papildomo aštrumo suteikia konservuotos aitriosios paprikos „chipotle“, bet jeigu nemėgstate aštriai, galite jų nenaudoti.

Arba jeigu nerandate tokių paprikų, drąsiai naudokite kitus mėgstamus aštriuosius pipiriukus.

Sriuba labai gardi su tortilijų traškučiais arba skrudintu česnakiniu batonu. 

„Sopa Tarasca“ – meksikietiška trinta pupelių sriuba

4 porcijoms reikės (matavimui naudojama 240 ml stiklinė):

  • 4 stiklinių virtų raudonųjų arba margų pupelių;
  • 4 stiklinių vandens nuo pupelių (arba daržovių/vištienos sultinio);
  • 2 didelių pomidorų (arba 4 mažesnių);
  • 1 mažo svogūno;
  • 3 skiltelių česnako;
  • 2 konservuotų „chipotle“ aitriųjų paprikų „adobo“ padaže (galite naudoti ir kitus konservuotus aštrius pipirus);
  • 1 arb. š. druskos;
  • 0,5 arb. š. džiovintų raudonėlių;
  • juodųjų pipirų.

Kaip gaminti 

Orkaitę įkaitiname iki 200 C.

Ant kepimo skardos patiesiame kepimo popieriaus. Pomidorus nuplauname, sudedame ant kepimo skardos ir kepame įkaitintoje orkaitėje apie 20 min., kol pomidorai suminkštėja ir apskrunda. Po to pomidorus paliekame šiek tiek atvėsti.

Pupeles sudedame į maisto trintuvą arba kokteilinę, užpilame vandeniu nuo virtų pupelių arba sultiniu. Sutriname iki vientisos masės ir atidedame į šalį.

Atvėsusius pomidorus supjaustome, sudedame į kokteilinę ar maisto trintuvą kartu su nuluptu svogūnu, česnako skiltelėmis, 2 „chipotle“ paprikomis (be sėklyčių) ir sutriname iki vientisos masės. Padažą supilame į didelę keptuvę, kaitiname ant vidutinės ugnies, vis pamaišant, kol užverda. Po to pakaitiname kelias minutes, vis pamaišome.

Pupelių masę supilame į keptuvę su padažu, išmaišome, pagardiname druska, raudonėliais ir pipirais pagal skonį. Kaitiname apie 10 min. vis pamaišant. 

Sriubą patiekiame su grietinėle arba grietine, pagardiname susmulkintomis šviežiomis kalendromis ir žaliosios citrinos sultimis. 

Skanaus!

„Lithuanian in the USA“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.