Na, o sriubai papildomo aštrumo suteikia konservuotos aitriosios paprikos „chipotle“, bet jeigu nemėgstate aštriai, galite jų nenaudoti.
Arba jeigu nerandate tokių paprikų, drąsiai naudokite kitus mėgstamus aštriuosius pipiriukus.
Sriuba labai gardi su tortilijų traškučiais arba skrudintu česnakiniu batonu.
„Sopa Tarasca“ – meksikietiška trinta pupelių sriuba
4 porcijoms reikės (matavimui naudojama 240 ml stiklinė):
- 4 stiklinių virtų raudonųjų arba margų pupelių;
- 4 stiklinių vandens nuo pupelių (arba daržovių/vištienos sultinio);
- 2 didelių pomidorų (arba 4 mažesnių);
- 1 mažo svogūno;
- 3 skiltelių česnako;
- 2 konservuotų „chipotle“ aitriųjų paprikų „adobo“ padaže (galite naudoti ir kitus konservuotus aštrius pipirus);
- 1 arb. š. druskos;
- 0,5 arb. š. džiovintų raudonėlių;
- juodųjų pipirų.
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitiname iki 200 C.
Ant kepimo skardos patiesiame kepimo popieriaus. Pomidorus nuplauname, sudedame ant kepimo skardos ir kepame įkaitintoje orkaitėje apie 20 min., kol pomidorai suminkštėja ir apskrunda. Po to pomidorus paliekame šiek tiek atvėsti.
Pupeles sudedame į maisto trintuvą arba kokteilinę, užpilame vandeniu nuo virtų pupelių arba sultiniu. Sutriname iki vientisos masės ir atidedame į šalį.
Atvėsusius pomidorus supjaustome, sudedame į kokteilinę ar maisto trintuvą kartu su nuluptu svogūnu, česnako skiltelėmis, 2 „chipotle“ paprikomis (be sėklyčių) ir sutriname iki vientisos masės. Padažą supilame į didelę keptuvę, kaitiname ant vidutinės ugnies, vis pamaišant, kol užverda. Po to pakaitiname kelias minutes, vis pamaišome.
Pupelių masę supilame į keptuvę su padažu, išmaišome, pagardiname druska, raudonėliais ir pipirais pagal skonį. Kaitiname apie 10 min. vis pamaišant.
Sriubą patiekiame su grietinėle arba grietine, pagardiname susmulkintomis šviežiomis kalendromis ir žaliosios citrinos sultimis.
Skanaus!