Kol paruošite sriubą, užtruksite labai trumpai, bet skonio nepamiršite dar labai ilgai.
„Tom Kha“ sriuba su vištiena
Reikės:
- 300 g vištienos filė
- 2 valgomųjų svogūnėlių („shallot“)
- alyvuogių aliejaus
- 1 morkos
- 1 raudonos paprikos
- 100 g žaliųjų žirnelių su ankštimis
- 1 pakelio kiaušininių makaronų
- 600 ml vandens
- 250 ml kokosų pieno
- 2 v. š. raudonojo kario pastos
- saujos žemės riešutų
- šviežių bazilikų
Kaip gaminti
Vištienos filė supjaustykite plonomis juostelėmis ir apkepkite aliejuje giliame puode. Suberkite svogūnėlius ir juostelėmis pjaustytas morkas su paprika, žirnelius ir pakepinkite keletą minučių.
Į puodą supilkite vandenį su kokosų pienu, įmaišykite raudonojo kario pastos ir pavirkite apie 5 minutes.
Makaronus išvirkite pagal instrukcijas ant pakuotės, perplaukite šaltu vandeniu ir sudėkite į dubenėlius.
Ant jų pilkite paruoštos sriubos, apibarstykite pakepintais žemės riešutais, smulkintais bazilikais.
Vietoj jų galite naudoti kalendras.