Tai puikus pasirinkimas, nes jos tinka su arbata, stikline pieno, o man ypač patiko su sultimis. Na, čia jau kiekvienam savo, ar ne?
Ir dar galiu paminėti, kad bandelės išliks minkštos ir kitą dieną, jeigu tik liks.
Aš kepiau nedideles, tai priraičiau 20 vnt. Žodžiu, užteko visiems.
Mažos varškės bandelės
Reikės:
- 300 g miltų,
- 200 g varškės,
- 2 kiaušinių,
- 2 v. š. aliejaus,
- 1 v. š. grietinės,
- 3 v. š. cukraus,
- rudojo cukraus (apibarstyti),
- 1 a. š. vanilinio cukraus,
- 2 a. š. kepimo miltelių,
- žiupsnelio druskos.
Kaip gaminti
Dubenyje sumaišiau varškę su kiaušiniais ir cukrumi bei vaniliniu cukrumi.
Įdėjau grietinę, supyliau aliejų, žiupsnelį druskos.
Į masę subėriau persijotus miltus su kepimo milteliais.
Liko išminkyti tešlą.
Iš tešlos dariau pailgas juosteles maždaug sprindžio ilgio ir iš abiejų pusių susukau „sraiges“.
Ant paruoštų mažų bandelių užbarsčiau rudojo cukraus ir jas sudėjau į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi.
Bandeles kepiau iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 - 25 min.
Skanaus!