Tuštinu maisto atsargų spinteles ir vietoj bulvių į troškinį kviečiu perlines kruopas.
Patikėkite – mes, bulvių mėgėjai, šalime troškinyje jų nepasigedome.
Kiaulienos troškinys su perlinėmis kruopomis
Reikės:
- 1,5 stiklinės perlinių kruopų;
- 1 morkos;
- 1 svogūno;
- 2 skiltelių česnako;
- 500 g kiaulienos kumpio;
- 300-500 ml sultinio ar vandens;
- 30 g sviesto;
- 1 a. š. džiovintų žolelių;
- druskos pagal skonį;
- žiupsnio juodųjų pipirų;
- šlakelio aliejaus.
Kaip gaminti
Perlines kruopas užpilame vandeniu ir paliekame brinkti per naktį.
Kiaulieną supjaustome nedideliais kąsnio dydžio gabalėliais. Pabarstome druska, pipirais. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepame mėsą, kol ji apskrus.
Morką, svogūną ir česnaką nulupame. Česnaką ir svogūną pasmulkiname, morką supjaustome griežinėliais. Daržoves suberiame į keptuvę su mėsa ir šiek tiek pakepiname.
Troškinį sumaišome su perlinėmis kruopomis. Pagardiname druska, žolelėmis. Išmaišome. Suberiame į kepimo indą. Dedame sviesto. Užpilame vandeniu arba sultiniu, kad iki pusės apsemtų troškinį.
Indą uždengiame dangčiu arba folijos lapu.
Kepame įkaitintoje iki 170 laipsnių orkaitėje apie 1 valandą.