Sūrio naudojau nedidelį gabaliuką – jį smulkiai sutarkavau.
Kepsneliai iškepė labai minkšti, sultingi. Juos patiekiau su vyšninių pomidorų, agurkų, ridikėlių salotomis, grikiais ir avokadu.
Taip pat gaminau graikinio jogurto padažą.
Vištienos kepsneliai (tinka keto mitybai)
Paruošimo laikas – 20 min., gaminimo laikas – 15 min.
Reikalingi produktai:
- 500 g vištienos filė gabaliukų (apie 10×4 cm);
- 1/4 st. alyvuogių aliejaus;
- 2 valg. š. šviežių citrinos sulčių;
- 3/4 stiklinės smulkiai tarkuoto kietojo sūrio (parmezano, „Džiugas“, „Grana Padano“);
- 1 arbat. š. paprikos miltelių;
- 1 arbat. š. česnakų miltelių;
- 1/2 arbat. š. raudonėlių;
- 1/2 arbat. š. bazilikų;
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų.
Gaminimas
Inde sumaišyti vištieną, alyvuogių aliejų, citrinos sultis, žiupsnelį druskos, pipirų. Palikti marinuotis apie 20 min. kambario temperatūroje.
Lėkštėje sumaišyti sūrį, prieskonius, žiupsnelį druskos, pipirų.
Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi. Ant viršaus uždėti orkaitės groteles, ant jų vėl dėti kepimo popieriaus lakštą (tam, kad vištienos apačia geriau apskrustų).
Vištienos gabaliukus apvolioti sūryje. Kepti 200 laipsnių temperatūroje apie 14-16 min.
Graikinio jogurto ir krapų padažas
Reikalingi produktai:
- 1/2 graikinio jogurto;
- 3 valg. š. krapų, smulkiai supjaustytų;
- 2-3 valg. š. citrinos sulčių;
- 1/2 arbat. š. skysto medaus ar kito saldiklio;
- žiupsnelio druskos, pipirų.
Jeigu graikinis jogurtas labai tirštas, galite įpilti kelis šaukštus vandens. Indelyje sumaišyti visus ingredientus.