Gal kiek rečiau kepu kotletus orkaitėje – o be reikalo.
Kotletai labai skanūs, traški plutelė, o viduje sultingi, žodžiu – 10 balų.
O kaip gera išgirsti komplimentų, kad kotletai labai skanūs ir kad kepčiau tik tokius.
Tai ir dalinuosi su jumis išties labai gardžių kotletų, keptų orkaitėje, receptu.
Orkaitėje kepti kotletai
Reikės:
- 500 g maltos kiaulienos,
- 1 kiaušinio,
- 2 riekelių juodos duonos,
- 50 ml pieno,
- džiūvėsėlių,
- svogūno,
- česnako,
- prieskonių maltai mėsai,
- pipirų ir druskos,
- aliejaus.
Kaip gaminti
Į maltą kiaulieną įdėjau piene mirkytą juodą duoną, smulkintą svogūną, česnaką, kiaušinį ir prieskonius.
Viską gerai išmaišiau.
Iš paruoštos masės suformavau kotletus, juos apvoliojau džiūvėsėliuose.
Keptuvėje įkaitintame aliejuje kotletus trumpai apkepiau iš abiejų pusių.
Kepimo skardoje paklojau kepimo popierių ir sudėjau apkeptus kotletus.
Kotletus baigiau kepti įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje, kepiau 15-20 min.
Šiuos kotletus galite ir iškart kepti orkaitėje, tik tuomet juos reiktų apversti kepant, kad susidarytų plutelė, kuri ir suteikia kotletui „cinkelį“.
Kotletai iškepti, o garnyrui idealu rinktis bulvių košę ir burokėlių salotas. Apsivalgymas garantuotas.
Skanaus!