Gaminu daug ir mėgaujuosi tai darydama. Šiandien pasigaminome visą kalną koldūnų su mėsos įdaru. Didžiąją dalį užsišaldėme. Bus smagu kartais patinginiauti ir išsitraukti iš šaldymo kameros paruoštukus.
Kefyrinės tešlos koldūnai su mėsos įdaru
Reikalingi produktai
Kefyrinei tešlai:
- 6 st. miltų;
- 1 st. verdančio vandens;
- 1 st. kefyro;
- 10 v. š. aliejaus;
- žiupsnis druskos.
Mėsos įdarui:
- 500 g smulkintos kiaulienos;
- 1 svogūnas;
- 1 kiaušinis;
- druskos pagal skonį;
- žiupsnis juodųjų pipirų;
- šlakelis aliejaus;
- žiupsnis maltų laurų lapų.
Kaip gaminti
Miltus ir druską suberiame į dubenį. Supilame aliejų ir išmaišome šaukštu. Užpilame verdančiu vandeniu ir maišome, kol tešla atvėsta. Supilame kefyrą ir pabaigiame minkyti tešlą.
Pasiruošiame įdarą. Svogūną nulupame ir supjaustome smulkiais gabalėliais. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir pakepiname svogūnus, kol šie suminkštės.
Į kiaulieną mušame kiaušinį, beriame druskos, pipirų, laurų lapelių. Sudedame kepintus svogūnus. Masę gerai išmaišome.
Tešlą iškočiojame plonai, išpjauname nedidelius apskritimus, dedame mėsos įdaro ir formuojame koldūnus.
Verdame pasūdytame vandenyje apie 15 min. Valgome kaip skaniau – su spirgučių ar grietinės padažu.