Kefyrinės tešlos koldūnai su mėsa: verta iškart gaminti daugiau

Kaip jums sekasi gyventi ir išgyventi karantino sąlygomis? Aš džiaugiuosi namais, vaikais ir, žinoma, gaminu namuose. Prisiplanuojame įvairios veiklos. 

Kefyrinės tešlos koldūnai su mėsa.<br>Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
Kefyrinės tešlos koldūnai su mėsa.<br>Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
Kefyrinės tešlos koldūnai su mėsa.<br>Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
Kefyrinės tešlos koldūnai su mėsa.<br>Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
Kefyrinės tešlos koldūnai su mėsa.<br>Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
Kefyrinės tešlos koldūnai su mėsa.<br>Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
Kefyrinės tešlos koldūnai su mėsa.<br>Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
Kefyrinės tešlos koldūnai su mėsa.<br>Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
Daugiau nuotraukų (4)

„Kviečiu į virtuvę“

Apr 22, 2020, 2:12 PM, atnaujinta Apr 19, 2021, 9:42 AM

Gaminu daug ir mėgaujuosi tai darydama. Šiandien pasigaminome visą kalną koldūnų su mėsos įdaru. Didžiąją dalį užsišaldėme. Bus smagu kartais patinginiauti ir išsitraukti iš šaldymo kameros paruoštukus. 

Kefyrinės tešlos koldūnai su mėsos įdaru 

Reikalingi produktai

Kefyrinei tešlai:

  • 6 st. miltų;
  • 1 st. verdančio vandens;
  • 1 st. kefyro;
  • 10 v. š. aliejaus;
  • žiupsnis druskos.

Mėsos įdarui:

  • 500 g smulkintos kiaulienos;
  • 1 svogūnas;
  • 1 kiaušinis;
  • druskos pagal skonį;
  • žiupsnis juodųjų pipirų;
  • šlakelis aliejaus;
  • žiupsnis maltų laurų lapų.

Kaip gaminti

Miltus ir druską suberiame į dubenį. Supilame aliejų ir išmaišome šaukštu. Užpilame verdančiu vandeniu ir maišome, kol tešla atvėsta. Supilame kefyrą ir pabaigiame minkyti tešlą. 

Pasiruošiame įdarą. Svogūną nulupame ir supjaustome smulkiais gabalėliais. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir pakepiname svogūnus, kol šie suminkštės.

Į kiaulieną mušame kiaušinį, beriame druskos, pipirų, laurų lapelių. Sudedame kepintus svogūnus. Masę gerai išmaišome.

Tešlą iškočiojame plonai, išpjauname nedidelius apskritimus, dedame mėsos įdaro ir formuojame koldūnus.

Verdame pasūdytame vandenyje apie 15 min. Valgome kaip skaniau – su spirgučių ar grietinės padažu.

„Kviečiu į virtuvę“

Spauskite mygtuką „VISI KOMENTARAI“ ir reikškite savo nuomonę.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2021 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.