Reikės:
- 4 didelių bulvių;
- 300 g stambiai maltos kiaulienos šoninės;
- smulkiai pjaustyto pakepinto svogūno;
- druskos, pipirų;
- grietinės;
- svogūnų laiškų;
- alyvuogių aliejaus.
Kaip gaminti
Bulves nuskutame, nuplauname, sutarkuojame burokine tarka. Pagardiname druska, pipirais, išmaišome.
Į maltą šoninę dedame kepintus svogūnus, beriame druskos, pipirų, išmaišome.
Keptuvę gerai įkaitiname, pilame daug aliejaus, ant dugno paklojame pusę tarkių masės. Guldome maltą mėsą ir užklojame likusiais tarkiais. Aliejaus turi būti daug, bet nereikia, kad apsemtų.
Kepame ant silpnos ugnies apie 12 minučių. Atsargiai nupilame aliejų į puodelį, uždengiame keptuvę didele lentele ar padėklu ir apverčiame, kad blynas iškristų.
Pilame aliejų atgal į keptuvę, taip pat grąžiname ir apverstą blyną. Vėl kepame 12 minučių.
Patiekiame su svogūnų laiškais ir grietine.
Skanaus!