Bulvių mėgėjams patiks: didelis ir storas bulvinis blynas su mėsa

2020 m. balandžio 27 d. 15:31
„Kristupo Krivicko BBQ užrašai“
Receptas
Bulvinis blynas su mėsa
Daugiau nuotraukų (3)
Reikės: 
  • 4 didelių bulvių;
  • 300 g stambiai maltos kiaulienos šoninės;
  • smulkiai pjaustyto pakepinto svogūno;
  • druskos, pipirų; 
  • grietinės;
  • svogūnų laiškų;
  • alyvuogių aliejaus.
Kaip gaminti 
Bulves nuskutame, nuplauname, sutarkuojame burokine tarka. Pagardiname druska, pipirais, išmaišome. 
Į maltą šoninę dedame kepintus svogūnus, beriame druskos, pipirų, išmaišome. 
Keptuvę gerai įkaitiname, pilame daug aliejaus, ant dugno paklojame pusę tarkių masės. Guldome maltą mėsą ir užklojame likusiais tarkiais. Aliejaus turi būti daug, bet nereikia, kad apsemtų. 
Kepame ant silpnos ugnies apie 12 minučių. Atsargiai nupilame aliejų į puodelį, uždengiame keptuvę didele lentele ar padėklu ir apverčiame, kad blynas iškristų.
Pilame aliejų atgal į keptuvę, taip pat grąžiname ir apverstą blyną. Vėl kepame 12 minučių. 
Patiekiame su svogūnų laiškais ir grietine. 
Skanaus! 
bulviniai blynaireceptas^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.