Su svogūnais marinuoti šašlykai: receptas, tapęs tikru atradimu

Minkšti ir sultingi šašlykai. Tikrai nustebau pamačiusi, ką gali svogūnai. Juk šašlykus marinavau vien tik su jais. 

Su svogūnais marinuoti šašlykai.<br>Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
Su svogūnais marinuoti šašlykai.<br>Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
Daugiau nuotraukų (1)

„Kviečiu į virtuvę“

May 3, 2020, 1:22 PM, atnaujinta Apr 25, 2022, 11:11 AM

Truputį reikėjo pavargti ir paverkti, kol supjausčiau ir maigiau svogūnus. Bet visos iškritusios ašaros to buvo vertos. 

Tad tai tikrai puikus šašlykų marinavimo būdas. 

Su svogūnais marinuoti šašlykai

Reikės:

  • 2 kg kiaulienos sprandinės;
  • 4–6 svogūnų;
  • gero žiupsnio juodųjų pipirų;
  • 1 a. š. šašlykų prieskonių (nebūtina);
  • druskos pagal skonį.

Kaip gaminti

Svogūnus nulupame ir supjaustome plonais pusžiedžiais. Sudedame į dubenį ir maigome juos rankomis, kol išskirs sultis.

Svogūnai suminkštėja, tampa tarsi riebaluoti ir išskiria aliejų. 

Kiaulieną supjaustome apystambiais gabalais. Sumaišome su svogūnais, pabarstome pipirais, prieskoniais. Pamarinuojame porą valandų. 

Prieš kepimą pabarstome druska. 

Mauname ant iešmų ir kepame. 

„Kviečiu į virtuvę“

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.