Šie sausainiai yra tikrai labai šokoladiniai, nes naudojama daug šokolado – jo dedama ne tik į sausainių tešlą, bet ir į ją įmaišoma šokolado gabaliukų, dar šokolado barstoma ant sausainių viršaus.
Taigi, galite įsivaizduoti, koks nepakartojamas skonis! O ir sausainių išvaizda labai daili.
Tik iškepti sausainiai būna labai minkšti, bet perkepti jų nereikia, nes atvėsę bus per kieti. Tad kepdami nepamirškite sekti kepimo laiko.
Amerikietiški šokoladiniai sausainiai
16 didelių sausainių reikės:
- 200 g juodojo šokolado gabalėlių
- 180 g miltų
- 110 g sviesto (kambario temperatūros)
- 1 kiaušinio
- 75 g rudojo smulkaus cukraus
- 1 arb. š. vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus
- 0,5 arb. š. sodos
- 1/3 arb. š. smulkios druskos
Kaip gaminti
100 g šokolado ištirpiname karšto vandens vonelėje, paliekame pravėsti.
Viename inde sumaišome miltus su soda ir druska.
Kitame inde išplakame kiaušinį su sviestu, cukrumi, vanilės ekstraktu iki vientisos masės. Įmaišome ištirpintą šokoladą į tešlą. Po to pamažu įmaišome miltus, maišome, kol gauname vientisą masę.
50 g šokolado gabalėlių įmaišome į tešlą. Dubenį su sausainių tešla uždengiame maistine plėvele, paliekame šaldytuve maždaug 2 valandoms.
Orkaitę įkaitiname iki 190 C.
Ant orkaitės skardos patiesiame kepimo popierių.
Sausainių formavimas: imame po 1 kupiną valgomą šaukštą tešlos, suformuojame rutuliuką, tada šiek suspaudžiame, išlyginame kraštus ir dedame ant kepimo popieriaus. Tarp sausainių paliekame maždaug 3-4 cm atstumą, kad kepdami nesuliptų.
Aš suformavau 5-5,5 cm pločio ir 1 cm storio 16 tešlos gabalėlių.
Ant kiekvieno sausainio įspaudžiame po keletą šokolado gabalėlių.
Sausainius kepame 8-9 min. Ilgiau kepti nereikia, nebent norite labai traškių sausainių. Iškepę sausainiai bus labai minkšti, bet kai atvės – sustings.
Skanaus!