Ne, ne tais, kurie parduodami vaistinėje. O nemokamais, kurių dabar pilnos pamiškės ir laukai.
Taip, kalbame apie dilgėles. Suskubkite jų prisirinkti, kol jaunos ir kupinos gyvybinės energijos.
Dilgėlių lapuose yra daug vitaminų C ir K, provitamino A, taip pat B grupės vitaminų. Be to, jos pasižymi dideliu geležies, kalcio, kalio, natrio, mangano ir kitų vertingų mineralų kiekiu.
Daugelis iš dilgėlių verda sriubą. O mes jums siūlome išbandyti dilgėlių sviestą.
Užsitepę jo ant duonos, mėgausitės kitokiu, neįprastu skoniu.
O dar ir naudos gausite. Tad išbandykite!
Receptu pasidalino tinklaraščio „Sezoninė virtuvė“ autorė Renata Ničajienė.
Sviestas su dilgėlėmis
Reikės:
- 100 g sviesto,
- saujos nuplikytų jaunų dilgėlių,
- 2 česnako skiltelių,
- druskos, pipirų.
Ką tik surinktas dilgėles nuplikykite verdančiu vandeniu ir gerai perplaukite bei susmulkinkite.
Į minkštą sviestą įmaišykite smulkiai kapotus česnakus ir smulkintas dilgėles, skaninkite druska bei pipirais, viską gerai išsukite.
Žaliąjį sviestą tepkite ant duonos gabalėlių, kuriuos galite trumpai apkepti kepsninėje.
Tokio sviesto skanu ir paprasčiausiai užsitepti ant šviežios duonos.