Žaliasis sviestas: gardu, neįprasta ir daug nemokamų vitaminų

Pavasarį pats metas sustiprinti organizmą – pasirūpinti vitaminais. 

Sviestas su dilgėlėmis.<br> „Sezoninė virtuvė“.
Sviestas su dilgėlėmis.<br> „Sezoninė virtuvė“.
Žaliojo sviesto skanu ir paprasčiausiai užsitepti ant šviežios duonos.<br> „Sezoninė virtuvė“.
Žaliojo sviesto skanu ir paprasčiausiai užsitepti ant šviežios duonos.<br> „Sezoninė virtuvė“.
 Žaliąjį sviestą tepkite ant duonos gabalėlių, kuriuos  galite  trumpai apkepti kepsninėje. <br> „Sezoninė virtuvė“.
 Žaliąjį sviestą tepkite ant duonos gabalėlių, kuriuos  galite  trumpai apkepti kepsninėje. <br> „Sezoninė virtuvė“.
Dilgėlių lapuose yra daug vitaminų C ir K, provitamino A, taip pat B grupės vitaminų.<br> „Sezoninė virtuvė“.
Dilgėlių lapuose yra daug vitaminų C ir K, provitamino A, taip pat B grupės vitaminų.<br> „Sezoninė virtuvė“.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

May 17, 2017, 10:41 AM, atnaujinta May 11, 2023, 6:48 PM

Ne, ne tais, kurie parduodami vaistinėje. O nemokamais, kurių dabar pilnos pamiškės ir laukai.

Taip, kalbame apie dilgėles. Suskubkite jų prisirinkti, kol jaunos ir kupinos gyvybinės energijos.

Dilgėlių lapuose yra daug vitaminų C ir K, provitamino A, taip pat B grupės vitaminų. Be to, jos pasižymi dideliu geležies, kalcio, kalio, natrio, mangano ir kitų vertingų mineralų kiekiu. 

Daugelis iš dilgėlių verda sriubą. O mes jums siūlome išbandyti dilgėlių sviestą. 

Užsitepę jo ant duonos,  mėgausitės kitokiu, neįprastu skoniu. 

O dar ir naudos gausite. Tad išbandykite!

Receptu pasidalino tinklaraščio „Sezoninė virtuvė“ autorė Renata Ničajienė.

Sviestas su dilgėlėmis

Reikės:

  • 100 g sviesto,
  • saujos nuplikytų jaunų dilgėlių,
  • 2 česnako skiltelių,
  • druskos, pipirų.

Ką tik surinktas dilgėles nuplikykite verdančiu vandeniu ir gerai perplaukite bei susmulkinkite.

Į minkštą sviestą įmaišykite smulkiai kapotus česnakus ir smulkintas dilgėles, skaninkite druska bei pipirais, viską gerai išsukite.

Žaliąjį sviestą tepkite ant duonos gabalėlių, kuriuos  galite  trumpai apkepti kepsninėje. 

Tokio sviesto skanu ir paprasčiausiai užsitepti ant šviežios duonos. 

„Sezoninė virtuvė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.