Gaivus ir be galo gardus jogurtinis tortas su persikais

Tortukas gaivus, lengvos tekstūros ir be galo gardus! Bet perskaitę receptą turbūt pagalvojote – oho, kiek žingsnelių... Iš tikrųjų nėra taip sudėtinga, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio, tik reikia paskirti šiek tiek laiko. 

Persikinis jogurto ir želės tortas.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
Persikinis jogurto ir želės tortas.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lithuanian in the USA“

May 16, 2020, 12:33 PM, atnaujinta May 16, 2023, 3:52 PM

Kuomet želė vėsta, išsikepame biskvitą, kuomet biskvitas vėsta, pasigaminame jogurto ir persikų masę, ir galiausiai lieka viską susluoksniuoti. 

Skonis tikrai atperka laiką praleistą begaminant šį tortą/pyragą.

Persikinis jogurto ir želės tortas

Reikės

Biskvitui:

  • 2 kiaušinių;
  • 70 g cukraus;
  • 80 g miltų;
  • 1 valg. š. pieno;
  • 1 valg. š. saulėgrąžų aliejaus;
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto;
  • 0,5 arb. š. kepimo miltelių;
  • 1 žiupsnio druskos.

Persikų ir jogurto sluoksniui:

  • 425 g konservuotų persikų saldžiame sirupe;
  • 280 g persikų jogurto, kambario temperatūros;
  • 250 ml plakamosios grietinėlės (35 proc. riebumo), kambario temperatūros;
  • 50 g cukraus;
  • 6 lapelių želatinos (arba 20 g želatinos);
  • 5 valg. š. karšto vandens.

Želės sluoksniui:

  • 1 pakelio persikų želė;
  • 370 ml (1 ½ cup) karšto vandens.

Gaminimas

Želės sluoksnis – į karštą vandenį supilame želę, maišome, kol visos želės granulės ištirpsta. Paliekame visiškai atvėsti.

Biskvitas. Įkaitiname orkaitę iki 180 C. Viename dubenyje išplakame kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Plakame elektriniu plaktuvu apie 3-5 min., kol masė sutirštėja ir pabąla. Tada supilame pieną ir aliejų, išmaišome šaukštu.

Kitame dubenyje sumaišome miltus su kepimo milteliais ir druska. Per kelis kartus įsijojame miltų mišinį į kiaušinių masę. Lėtai ir atsargiai išmaišome tešlą šaukštu, kol miltai susijungia su kiaušinių mase.

Ant apvalios, išardomos kepimo formos dugno (naudojau 24 cm skersmens formą) patiesiame kepimo popierių, supilame tešlą, išlyginame paviršių ir kepame įkaitintoje orkaitėje ~15 min. Ar biskvitas iškepęs – patikriname mediniu dantų krapštuku. Iškepusį biskvitą išimame iš orkaitės, paliekame visiškai atvėsti.

Persikų ir jogurto sluoksnis. Pamerkiame želatinos lapelius į šaltą vandenį 5-10 min. Nuo persikų nupilame skystį. Pasiliekame 3 nedideles persikų skilteles, o likusias sutriname maisto trintuvu. Sutrintus persikus sumaišome su jogurtu. Želatinos lapelius gerai nuspaudžiame, sudedame į karštą vandenį, išmaišome. Paliekame šiek tiek pravėsti. Tada į želatiną įdedame 3-4 valg. š. jogurto, išmaišome, po to visą želatiną sudedame į jogurtą.

Grietinėlę išplakame su cukrumi. Plakame tol, kol grietinėlė nebekrenta nuo plaktuvo šluotelių (tik neperplakite, kad grietinėlė nesušoktų į gumulėlius). Tada grietinėlę atsargiai sumaišome su jogurtu naudodami šaukštą. Kremą paliekame šaldytuve apie 30 min., kad šiek tiek sustingtų.

Kepimo formos šonus tolygiai padengiame kepimo popieriumi. Tada supilame jogurto kremą ant biskvito, išlyginame paviršių ir dedame atgal į šaldytuvą bent 1-1,5 val. Kai kremas sustingsta, ant jo išdėliojame supjaustytas (kaip patinka) likusias persikų puseles. Po to atsargiai, naudodami šaukštą užpilame persikų želė ir dedame atgal į šaldytuvą bent 2-3 valandoms arba pernakt.

Galite naudoti jogurtą su persikų gabalėliais.

Vietoje apvalios kepimo formos galite naudoti keturkampę kepimo formą.

„Lithuanian in the USA“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.