Darbo tikrai nedaug, skonis irgi puikus, o ir produktų nereikia viso kalno – užtenka tik penkių.
Jeigu ir jūs, kaip ir aš, nedraugaujate su rimtais desertais, bet kartais norite skanėsto prie kavos, tai šis tortas kaip tik jums.
Tinginių šokoladinis tortas
Reikės:
- 700 g maskarponės sūrio;
- 1 didelio apelsino arba 2-3 mandarinų;
- 2 pakelių sausainių (aš naugojau „Selga“);
- 200 g sviesto;
- 150 g juodojo šokolado.
Kaip gaminti
Sausainius sutrupiname iki smulkių trupinių.
Ištirpiname sviestą ir sumaišome su sausainiais.
Tortinę išklojame kepimo popieriumi. Į ją beriame sausainius ir suspaudžiame.
Tirpiname šokoladą puode, kuriame buvo sviestas, po truputį dedame maskarponę ir maišome, kad masė taptų vientisa. Įspaudžiame apelsino sultis ir gerai išmaišome.
Supilame šokolado masę ant sausainių pagrindo ir dedame į šaldytuvą nakčiai.
Puošiame pagal poreikius.
P.S. Aš gaminau iš pusės normos. Receptas iš tinklaraščio „Paprasta gaminti“.