Brokolių maltinukai su pievagrybiais buvo tokie skanūs, kad tikrai kepsiu dažniau

2018 m. liepos 31 d. 11:21
Andžela Labanauskas, „Andželikos virtuvėlė“
Receptas
Šie super skanūs ir paprasti maltinukai mums labai patiko. Tikrai kepsiu dažniau. 
Daugiau nuotraukų (1)
Juos galima valgyti ir karštus, ir šaltus – atvėsę jie taip pat buvo skanūs. 
Brokolių maltinukai su pievagrybiais
Reikės (10 vnt.) : 
  • 500 g brokolio,
  • 125 g pievagrybių,
  • 1 mažo svogūno, 
  • skiltelės česnako,
  • 2 kiaušinių,
  • 100 g tarkuoto sūrio,
  • apie 5 v. š. maltų dziūvėsėlių,
  • smulkintų petražolių,
  • druskos, pipirų, muskato riešuto.
  • Kepsneliams kepti – aliejaus. 
Kaip gaminti
Brokolį nuplauti, suskirstyti žiedynais ir apvirti pasūdytame vandenyje apie 4-5 min. 
Pievagrybius, svogūną, česnaką supjaustyti ir apkepti trumpai keptuvėje, palikti atvėsti.
Atvėsusį brokolį sutarkuoti burokine tarka, įmaišyti pievagrybius, sūrį, dziūvėsėlius, įmušti kiaušinius, berti prieskonių ir smulkintų petražolių – viską gerai išmaišyti. 
Tada formuoti maltinukus ir kepti keptuvėje virš nedidelės ugnies iš abiejų pusių. 
Garnyrui labai tinka pomidorų salotos. 
Skanaus! 
Receptu pasidalino „Andželikos virtuvėlė“
brokoliaireceptaskepsneliai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.