Juos galima valgyti ir karštus, ir šaltus – atvėsę jie taip pat buvo skanūs.
Brokolių maltinukai su pievagrybiais
Reikės (10 vnt.) :
- 500 g brokolio,
- 125 g pievagrybių,
- 1 mažo svogūno,
- skiltelės česnako,
- 2 kiaušinių,
- 100 g tarkuoto sūrio,
- apie 5 v. š. maltų dziūvėsėlių,
- smulkintų petražolių,
- druskos, pipirų, muskato riešuto.
- Kepsneliams kepti – aliejaus.
Kaip gaminti
Brokolį nuplauti, suskirstyti žiedynais ir apvirti pasūdytame vandenyje apie 4-5 min.
Pievagrybius, svogūną, česnaką supjaustyti ir apkepti trumpai keptuvėje, palikti atvėsti.
Atvėsusį brokolį sutarkuoti burokine tarka, įmaišyti pievagrybius, sūrį, dziūvėsėlius, įmušti kiaušinius, berti prieskonių ir smulkintų petražolių – viską gerai išmaišyti.
Tada formuoti maltinukus ir kepti keptuvėje virš nedidelės ugnies iš abiejų pusių.
Garnyrui labai tinka pomidorų salotos.
Skanaus!
Receptu pasidalino „Andželikos virtuvėlė“