Kol nesibaigęs smidrų sezonas, išbandykite žaliąją šakšuką – tai puiki idėja, kaip paruošti greitus ir sveikus pusryčius.
Žalioji šakšuka
Reikės:
- alyvuogių aliejaus
- 1/2 raudonojo svogūno
- 1/2 žalios paprikos
- 15 smidrų viršūnėlių
- 1 česnako skiltelės
- 2 a. š. maltų kuminų
- 1 a. š. kalendrų
- 2 a. š. bazilikų pesto
- 50 g fetos
- 3 kiaušinių
- druskos
- pipirų
- 1/2 avokado
- laiškinių svogūnų
Kaip gaminti
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite smulkintą svogūną su plonomis juostelėmis pjaustytomis paprikomis.
Suberkite smulkintą česnaką kartu su visais prieskoniais, išmaišykite ir pakepinkite minutę. Įmaišykite bazilikų pestą.
Smidrų viršūnėles nuplaukite ir nuplikykite verdančiu vandeniu. Smidrus sudėkite į keptuvę ir pakepinkite porą minučių.
Keptuvėje padarykite 3 duobutes ir įmuškite kiaušinius. Kepkite, kol kiaušiniai sutvirtės. Kad būtų greičiau, keptuvę uždenkite dangčiu.
Šakšuką patiekite karštą, apibarstę feta, smulkintais svogūnų laiškais ir papuošę avokadų griežinėliais.