Orkaitėje kepti vištienos ketvirčiai su ryžiais: ilgai neužtruksite, o rezultatas – puikus

Vištienos ketvirčiai su ryžiais – ir visa tai gaminama vienoje skardoje, argi ne puiku?

Orkaitėje kepti vištienos ketvirčiai su ryžiais.<br>Nuotr. iš „Gamink su Audrone“.
Orkaitėje kepti vištienos ketvirčiai su ryžiais.<br>Nuotr. iš „Gamink su Audrone“.
Orkaitėje kepti vištienos ketvirčiai su ryžiais.<br>Nuotr. iš „Gamink su Audrone“.
Orkaitėje kepti vištienos ketvirčiai su ryžiais.<br>Nuotr. iš „Gamink su Audrone“.
Orkaitėje kepti vištienos ketvirčiai su ryžiais.<br>Nuotr. iš „Gamink su Audrone“.
Orkaitėje kepti vištienos ketvirčiai su ryžiais.<br>Nuotr. iš „Gamink su Audrone“.
Daugiau nuotraukų (3)

Audronė Zemenskienė, „Gamink su Audrone“

Jun 10, 2020, 11:29 AM, atnaujinta Jun 4, 2023, 5:52 PM

Žinoma, kad puiku, nes produktus sudedi į kepimo skardą, pašauni kepti, orkaitė kepa, o tu geri kavą, skaitai ir darai, ką nori.

Tai va, dalinuosi su jumis puikiu receptuku, kad virtuvėje neužsibūtumėte per ilgai, bet tuo pačiu šeima būtų soti ir laiminga.

Orkaitėje kepti vištienos ketvirčiai su ryžiais

Reikės:

  • 4 vištienos ketvirčių,
  • 300-400 g ryžių (naudojau plikytus),
  • 4-5 morkų,
  • 1-2 svogūnų,
  • česnako,
  • druskos.

Vištienos marinatui reikės:

  • vištienos prieskonių,
  • pipirų ir druskos,
  • česnako ir žolelių prieskonių mišinio,
  • raudonosios paprikos miltelių,
  • 1-2 v. š. sojų padažo,
  • 2 v. š. aliejaus.

Kaip gaminti

Vištienos ketvirčius nuploviau, nusausinau ir pagardinau druska.

Dubenėlyje sumaišiau marinatui skirtus produktus, susmulkinau kelias česnako skilteles ir juo įtryniau vištienos ketvirčius. Palikau kelioms valandoms marinuotis.

Ryžius nuploviau po tekančiu vandeniu.

Morkas sutarkavau burokine tarka.

Į kepimo formą sudėjau smulkintus svogūnus, tarkuotas morkas (per visą skardos dydį), ant viršaus subėriau ryžius.

Ant ryžių sudėjau vištienos ketvirčius, sudėjau česnako skilteles (neluptas), pagardinau druska ir užpyliau vandens tiek, kad apsemtų ryžius.

Uždengusi folija, pašoviau kepti į įkaitintą orkaitę (iki 200 laipsnių), kepiau valandą.

Baigiant kepti, o tiksliau – likus 10-15 minučių iki kepimo pabaigos, nuėmiau foliją ir leidau vištienai apskrusti.

Šalia vištienos sudėjau ir kelis smidrus, bet čia skonio reikalas – man buvo labai skanu ir labai tiko.

Skanaus!

„Gamink su Audrone“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.