Citrininiai keksiukai su šilauogėmis – purūs, kvapnūs ir vasariški

2020 m. birželio 10 d. 16:32
„Cukruoti debesys“
Receptas
Keksiukai pagal šį receptą būna purūs ir kvapnūs.
Daugiau nuotraukų (1)
Citrininiai šilauogių keksiukai
Reikės: 
  • 1 stiklinės šilauogių + 1 šaukštelio miltų
  • 180 g miltų
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 0,5 a. š. druskos
  • 90 g minkšto sviesto
  • 200 g cukraus
  • 2 didelių kiaušinių
  • 1 a. š. vanilinio cukraus (nebūtina)
  • pusės citrinos sulčių (nemažos citrinos)
  • 1 a. š. tarkuotos citrinos žievelės
  • 2 v. š. aliejaus
  • 100 ml riebios grietinės
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
Šilauoges sumaišyti su šaukštelių miltų, kad uogų paviršius jais pasidengtų.
Dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską.
Kitame dubenyje minkštą sviestą ir cukrų plaktuvu išplakti iki purios masės (plakti keletą minučių). Po vieną įmušti kiaušinius trumpai paplakant.
Tuomet įmaišyti citrinos sultis, žievelę, aliejų, vanilinį cukrų ir galiausiai grietinę. Į šį mišinį per kelis kartus įmaišyti miltus. Tešlą maišyti tik tiek, kad neliktų sausų miltų.
Sudėti šilauoges ir mentele atsargiai išmaišyti.
Dėti į keksiukų formeles ir kepti 20-25 min.  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.