Kepsnys, įdarytas sūriu bei skrudinta šonine, apšlakstytas čimičiurio padažu

„Picanha“ – tai jaučio galinė kumpio viršutinė dalis, kuri baigiasi ties uodega. Brazilai ją vadina „didkepsnių karaliene“. Man asmeniškai tai vienas iš dviejų jautienos delikatesų – pirmasis yra jaučio žandai.

„Picanha“ kepsnys, įdarytas sūriu bei skrudinta šonine, apšlakstytas čimičiurio padažu.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
„Picanha“ kepsnys, įdarytas sūriu bei skrudinta šonine, apšlakstytas čimičiurio padažu.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
„Picanha“ kepsnys, įdarytas sūriu bei skrudinta šonine, apšlakstytas čimičiurio padažu.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
„Picanha“ kepsnys, įdarytas sūriu bei skrudinta šonine, apšlakstytas čimičiurio padažu.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
„Picanha“ kepsnys, įdarytas sūriu bei skrudinta šonine, apšlakstytas čimičiurio padažu.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
„Picanha“ kepsnys, įdarytas sūriu bei skrudinta šonine, apšlakstytas čimičiurio padažu.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
„Picanha“ kepsnys, įdarytas sūriu bei skrudinta šonine, apšlakstytas čimičiurio padažu.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
„Picanha“ kepsnys, įdarytas sūriu bei skrudinta šonine, apšlakstytas čimičiurio padažu.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
„Picanha“ kepsnys, įdarytas sūriu bei skrudinta šonine, apšlakstytas čimičiurio padažu.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
„Picanha“ kepsnys, įdarytas sūriu bei skrudinta šonine, apšlakstytas čimičiurio padažu.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
„Picanha“ kepsnys, įdarytas sūriu bei skrudinta šonine, apšlakstytas čimičiurio padažu.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
„Picanha“ kepsnys, įdarytas sūriu bei skrudinta šonine, apšlakstytas čimičiurio padažu.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
„Picanha“ kepsnys, įdarytas sūriu bei skrudinta šonine, apšlakstytas čimičiurio padažu.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
„Picanha“ kepsnys, įdarytas sūriu bei skrudinta šonine, apšlakstytas čimičiurio padažu.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
„Picanha“ kepsnys, įdarytas sūriu bei skrudinta šonine, apšlakstytas čimičiurio padažu.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
„Picanha“ kepsnys, įdarytas sūriu bei skrudinta šonine, apšlakstytas čimičiurio padažu.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
„Picanha“ kepsnys, įdarytas sūriu bei skrudinta šonine, apšlakstytas čimičiurio padažu.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
„Picanha“ kepsnys, įdarytas sūriu bei skrudinta šonine, apšlakstytas čimičiurio padažu.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
„Picanha“ kepsnys, įdarytas sūriu bei skrudinta šonine, apšlakstytas čimičiurio padažu.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
„Picanha“ kepsnys, įdarytas sūriu bei skrudinta šonine, apšlakstytas čimičiurio padažu.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
„Picanha“ kepsnys, įdarytas sūriu bei skrudinta šonine, apšlakstytas čimičiurio padažu.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
„Picanha“ kepsnys, įdarytas sūriu bei skrudinta šonine, apšlakstytas čimičiurio padažu.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
„Picanha“ kepsnys, įdarytas sūriu bei skrudinta šonine, apšlakstytas čimičiurio padažu.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
„Picanha“ kepsnys, įdarytas sūriu bei skrudinta šonine, apšlakstytas čimičiurio padažu.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
„Picanha“ kepsnys, įdarytas sūriu bei skrudinta šonine, apšlakstytas čimičiurio padažu.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
„Picanha“ kepsnys, įdarytas sūriu bei skrudinta šonine, apšlakstytas čimičiurio padažu.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
„Picanha“ kepsnys, įdarytas sūriu bei skrudinta šonine, apšlakstytas čimičiurio padažu.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
„Picanha“ kepsnys, įdarytas sūriu bei skrudinta šonine, apšlakstytas čimičiurio padažu.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
„Picanha“ kepsnys, įdarytas sūriu bei skrudinta šonine, apšlakstytas čimičiurio padažu.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
„Picanha“ kepsnys, įdarytas sūriu bei skrudinta šonine, apšlakstytas čimičiurio padažu.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
„Picanha“ kepsnys, įdarytas sūriu bei skrudinta šonine, apšlakstytas čimičiurio padažu.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
„Picanha“ kepsnys, įdarytas sūriu bei skrudinta šonine, apšlakstytas čimičiurio padažu.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
„Picanha“ kepsnys, įdarytas sūriu bei skrudinta šonine, apšlakstytas čimičiurio padažu.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
„Picanha“ kepsnys, įdarytas sūriu bei skrudinta šonine, apšlakstytas čimičiurio padažu.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Daugiau nuotraukų (17)

Riebus katinas

Jun 11, 2020, 2:55 PM, atnaujinta Jun 12, 2023, 9:31 AM

Niekada nebūčiau patikėjęs, kad kokybiškos „Picanha“ mėsos gali patiekti ir mūsų mėsinės.

Prisipažinsiu – pirmą kartą įsigijau „Krekenavos“ „Grynuolių“ linijos brandintos produkcijos. Nenusivylėme, ir tuo pačiu palaikėme Lietuvos gamintojus ir gyvulių augintojus.

Jei kada sumanysite ir jūs įsigyti panašios mėsos vakuume, visada atkreipkite dėmesį į tai, kad mėsa neplauktų sultyse. Jei mėsa „neplaukia“, reiškia, visos mėsos sultys yra pačiame kumpyje, o iškeptas kepsnys bus sultingas. 

Dar vienas pastebėjimas – neimkite didelių gabalų, rinkitės delno dydžio, nes didesni gabalai bus sausesni.

Prieš įdarydami mėsą sūriu ir kumpiu, ją prieš tai paruošiame, nupjaustome visas membranas ir gysleles, kad kepsnio apačia būtų graži – matytume vien raumenį. 

Aš apipjausčiau ir šonus, nupjausčiau perteklinius riebalus. 

Apipjaustytais riebalais ištepiau groteles prieš kepimą, dėl to kepama mėsa nelipo prie grotelių.

Riebalų sluoksnį įpjauname aštriu peiliu. Mėsą įtriname druska. Virš tiesioginės kaitros grilyje ketaus keptuvėje apskrudiname šoninę, po to ją nusausiname popieriniais rankšluosčiais.

Mėsos viduriuką įpjauname – padarome kišenę, į kurią sudedame sūrį ir skrudintą šoninę. Sūrį galite naudoti kokį norite – tinka ir mocarela, ir čederio, ir olandiškas sūris. Kišenę uždarome dantų krapštukais, kad įdaras kepant neišbėgtų.

Kepame lėtai 220 C temperatūroje netiesioginėje kaitroje apie 30 min., kol vidinė temperatūra pasiekia 52 C. Tada apkepame virš tiesioginės kaitros po kelias minutes iš abiejų pusių, kad mėsa apskrustų.

Baigę kepti ir išėmę mėsą leidžiame jai truputį pailsėti, kad sultys pasiskirstytų po mėsą. Tada supjaustome ir apliejame ją čimičiurio padažu.

Čimičiurio padažas

Aš gaminu savo mėgstamiausią – Urugvajaus. 

Reikės:

  • pusės stiklinės tyro alyvuogių aliejaus,
  • 2 arba 4 skiltelių česnako,
  • 2 mažų aitriųjų paprikų (sėklyčių neišimkite),
  • geros saujos petražolių (be kotų),
  • šaukštelio rudojo cukraus,
  • pusės citrinos sulčių,
  • šaukšto medaus,
  • truputėlio druskos.

Visus padažo ingredientus sudėję į trintuvą trumpai pasmulkinkite. Laikykite padažą šaldytuve.

Kepsnys iškepė sultingas, prieš kepant įpjauta odelė puikiai apskrudo, gavosi tokia traški – krimst, krimst...

„Riebus katinas“

Norėdami komentuoti turite prisijungti.
Spauskite mygtuką „VISI KOMENTARAI“ ir reikškite savo nuomonę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.