Plonyčiai, traškūs ir labai gardūs lietiniai

Turbūt kiekviena šeimininkė turi savo firminį lietinių blynų receptą. Aš neseniai bandžiau atrasti savąjį receptą. Teko paeksperimentuoti – visi bandymai buvo neblogi, bet mano tikslas buvo iškepti labai plonus ir kiek traškius lietinius. Kepant pagal šį receptą, blyneliai iškepė būtent tokie!

 Lietiniai.<br>Nuotr. iš „Skanauk su Aušra“.
 Lietiniai.<br>Nuotr. iš „Skanauk su Aušra“.
 Lietiniai.<br>Nuotr. iš „Skanauk su Aušra“.
 Lietiniai.<br>Nuotr. iš „Skanauk su Aušra“.
 Lietiniai.<br>Nuotr. iš „Skanauk su Aušra“.
 Lietiniai.<br>Nuotr. iš „Skanauk su Aušra“.
 Lietiniai.<br>Nuotr. iš „Skanauk su Aušra“.
 Lietiniai.<br>Nuotr. iš „Skanauk su Aušra“.
Daugiau nuotraukų (4)

„Skanauk su Aušra“

Jun 11, 2020, 1:52 PM, atnaujinta Jun 7, 2021, 12:37 PM

Nors specialios blynų keptuvės neturiu, bet manau ir be jos galima iškepti kuo puikiausius lietinius. Svarbu, kad keptuvė būtų kuo mažiau svylanti, tada aliejaus reikės naudoti minimaliai.

Kepiau nedidelėje keptuvėje, kurios skersmuo apie 18 cm. Man išėjo apie 11 lietinių. Tešla buvo gana skysta, todėl ją buvo lengva paskleisti keptuvėje. Tą daryti reikėtų nuėmus nuo viryklės.

Įdarą gaminau iš rikotos. Ją sumaišiau su abrikosų jogurtu. Žodžiu, tiek lietiniai, tiek įdaras buvo labai skanūs.

Patiekiau su uogomis, džemu. Į įdarą galima pridėti ir uogų.

Lietiniai blynai

Paruošimo laikas – 5 min., gaminimo laikas – 20 min. Iš nurodyto produktų kiekio iškepsite 11 blynelių

Reikės: 

  • 3 kiaušinių (vidutinio dydžio)
  • 1 st. neriebaus pieno
  • 1/2 st. vandens
  • 2 valg. š. cukraus
  • 1 st. kvietinių miltų
  • 1 valg. š. aliejaus į tešlą
  • 1 arbat. š. vanilės ekstrakto
  • žiupsnelio druskos
  • aliejaus kepti

Rikotos įdarui reikės:

  • 250 g rikotos
  • 2 valg. š. jogurto
  • 1 valg. š. citrinos sulčių
  • medaus ar kito saldiklio pagal skonį
  • vanilės ekstrakto

Kaip gaminti 

Šluotele gerai išplakti kiaušinius. Supilti, pieną, vandenį, aliejų, suberti cukrų, druską. Viską išmaišyti. Suberti miltus, išmaišyti iki vientisos masės.

Tešlą palaikyti kambario temperatūroje apie 10 min.

Keptuvėje virš vidutinės kaitros įkaitinti aliejų. Vienam lietiniui naudojau apie 1/3 stiklinės tešlos.

Kepti iš vienos pusės porą minučių. Tada atsargiai apversti ir dar pakepti apie 30 sekundžių.

Rikotą sumaišyti su jogurtu, citrinos sultimis, medumi, vanile. Vienam lietiniui naudoti apie pusantro šaukšto įdaro.

„Skanauk su Aušra“

Spauskite mygtuką „VISI KOMENTARAI“ ir reikškite savo nuomonę.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2021 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.