Lenkijoje jo galite paragauti visuose tautiniuose restoranuose ar kavinėse.
Skoniu primena mūsų varškės apkepą (kaimynai – ko norėt), bet šis pyragas gaminamas su viršūnėle. Kas beria trupinius, o kas formuoja groteles iš tešlos juostelių.
Aš šiek tiek koregavau, nes dėjau razinų (duoklė vyro skoniui).
O ar žinote, jog norint, kad razinos gražiai pasiskirstytų masėje, jas reikia nuplauti, nusausinti ir apvolioti miltuose?
Lenkiškas varškės pyragas
Reikalingi produktai
Tešlai:
- 2 stiklinės miltų
- 1/2 stiklinės cukraus
- 3/4 šaukštelio kepimo miltelių
- 150 g šalto sviesto
- 2 kiaušinių tryniai
- 3 šaukštai grietinės
Varškės masei:
- 200 g sviesto
- 1 stiklinė cukraus (pagal originalų receptą reikia 2 stiklinių)
- 4 kiaušiniai
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus
- 3-4 šaukštai razinų
- 900 g varškės (sutrintos trintuvu)
Kaip gaminti
Į maisto smulkintuvą sudedame miltus, cukrų, kepimo miltelius, kambario temperatūros sviestą ir sutriname iki trupinukų.
Dubenėlyje sumaišome kiaušinių trynius su grietine iki vientisos masės, supilame į miltų masę ir išminkome tešlą.
Tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame valandai į šaldytuvą.
Įkaitiname orkaitę iki 200 C.
Kambario temperatūros sviestą ištriname su cukrumi iki šviesios masės. Sudedame kiaušinius, vanilinį cukrų ir išmaišome iki vientisos masės. Įmaišome pertrintą varškę, razinas.
Iš 3/4 tešlos iškočiojame kepimo skardos pločio lakštą ir klojame ant kepimo indo dugno. Prieš tai paklokite kepimo popieriaus ir lengvai aptepkite sviestu (lengviau išsiims iškepęs).
Dedame varškės masę, išlyginame paviršių. Ant viršaus iš likusios tešlos formuojame plonas juosteles ir dėliojame groteles.
Kepame orkaitėje 50-60 min., kol paviršius gražiai pagels.
Atvėsiname.
Pjaustome, kai pyragas bus šaltas.