Kai visi dalijasi šaltibarščių nuotraukomis, aš ruošiu šaltą avokadų sriubą. Ir ruošiu ją tik kartą metuose.
Kodėl tik kartą? Gauname tokią avokadų dozę, kad pakanka visiems metams. O jeigu rimtai – smagu, jog ta diena tapo išties laukiama tradicija.
Receptą kasmet šiek tiek pakeičiu, bet pastarąjį kartą dariau pagal šį.
Šalta avokadų sriuba
Reikės:
- 5 mažų avokadų (250 g)
- citrinos
- 400 ml sultinio
- 1 v. š. miso pastos
- skardinės kokosų kremo (arba pagal skonį)
Patiekti reikės:
- lukštentų kanapių
- krevečių
- žaliosios citrinos
- žuvų padažo
- sojų padažo
- aitraus padažo
- įvairių sėklų
- kalendrų ir kitų žalumynų
Kaip gaminti
Paruoškite sultinį (tiks iš kubelio), atvėsinkite.
Nusemkite samtį, sumaišykite su miso pasta, supilkite atgal.
Avokadus nulupkite, apšlakstykite citrinos sultimis, sudėkite į sultinį.
Viską sutrinkite trintuvu ir po truputį supilkite kokosų kremą, kol pasieksite norimą tirštumą.
Paragaukite, jeigu norisi, įspauskite citrinos ar žaliosios citrinos sulčių, pagardinkite žuvų padažu.
Prieš valgydami bent valandą palaikykite šaldytuve.
Patiekite gausiai apibarstę sėklomis, šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis.