Patys blyneliai sotūs, purūs ir, žinoma, labai gardūs.
Miltus galima naudoti tiek įprastus kvietinius, tiek pilno grūdo arba juos maišyti dalimis.
Blyneliai su cukinija ir rikota
Paruošimo laikas – 10 min., gaminimo laikas – 15 min.
Reikės:
- 1 (350-400 g) nedidelės cukinijos
- 250 g rikotos
- 2/3 st. (100 g) kvietinių miltų
- 3/4 st. kukurūzų (virtų ar konservuotų)
- 3 mažų kiaušinių
- 1/2 st. parmezano (ar kito kietojo sūrio), smulkiai tarkuoto
- 2 skiltelių česnakų, sugrūstų ar smulkiai sutarkuotų
- 2 svogūno laiškų, smulkiai supjaustytų
- 3 valg. š. krapų, smulkiai supjaustytų
- 1 arbat. š. kepimo miltelių
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
- aliejaus kepti
Kaip gaminti
Burokine tarka sutarkuoti cukiniją. Ant jos užberti 1/2 arbat. š. druskos. Palikti pastovėti apie 10 min. Tada suversti į kiaurasamtį ir nuspausti išsiskyrusį skystį.
Dideliame inde išplakti kiaušinius, suberti rikotą. Viską gerai išmaišyti. Suberti parmezaną, krapus, svogūnų laiškus, česnaką, cukiniją. Vėl viską išmaišyti.
Suberti miltus, kepimo miltelius, druską, pipirus. Išmaišyti iki vientisos masės. Palikti 10 min., kol išbrinks miltai.
Keptuvėje įkaitinti aliejų. Vienam blyneliui įpilti apie 2 valg. š. tešlos. Kepti apie 2-3 min. vieną pusę.
Padažui indelyje sumaišyti 1/2 st. graikiško jogurto, 3 valg. š. krapų, 2 valg. š. citrinos sulčių, 1/2 arbat. š. skysto medaus, žiupsnelį druskos, pipirų.