Kiaušinių užtepėlė, primenanti pikantišką mišrainę

Apie mišrainių ir salotų pjaustymo būdus būtų galima prirašyti ištisus puslapius, ir ne tiek apie juos, kiek apie kiekvienos šeimininkės pjaustymo technikos pasirinkimą, šeimos tradicijas ar tiesiog savą skonį.

 Kiaušinių užtepėlė.<br>Nuotr. iš „Kūmutės virtuvė“.
 Kiaušinių užtepėlė.<br>Nuotr. iš „Kūmutės virtuvė“.
Daugiau nuotraukų (1)

Renata Šniolienė, „Kūmutės virtuvė“

Jun 16, 2020, 9:32 AM, atnaujinta Jun 12, 2023, 9:25 AM

Ir visai neseniai, kai po labai daug metų susimatėme su daug metų nematytais klasiokais, išniro visokių keistų prisiminimų apie mokyklą ir tuos laikus. Ir apie blogus pažymius. Pvz. dvejetą už tai, kad darbų pamokoje, pjaustydama virtas bulves ir morkas baltai mišrainei, mokytojos supratimu, supjausčiau jas per stambiai, ne taip, kaip norėjo ji ar buvo numatyta kokioje nors metodikoje. Drąsos man niekada netrūko, tad darbų mokytojai atrėžiau, kad tokį patį dvejetą parašyčiau mūsų kaimynei, kuri virtas daržoves bei kiaušinius baltai mišrainei tarkuodavo burokine tarka.

Bet tą pačią kaimynę su dėkingumu prisiminiau, kai pradėjau ruošti didesnius vakarėlius ir visų mėgstamą pikantišką mišrainę. Pjaustyti kiaušiniai, netgi sumaišyti su didesniu kiekiu majonezo, sunkiai laikydavosi ant duonos, tad labai apsidžiaugiau išganinga mintimi, kad kiaušinius, kaip ir sūrį, reikia sutarkuoti ta pačia burokine tarka.

O kai jau atėjo noras galvoti, ką ir su kuo valgome, visaip dėliodama pikantiškos mišrainės variantus su kuo mažiau majonezo, ilgainiui atradau patį pačiausią derinį, apie kurį priminė vienas labai jaukus rytas pas Rasą. 

Ji pusryčiams virė kiaušinius ir nė nežinau su kuo juos maišė, bet priminė, kad juos galima susmulkinti tiesiog šakute. Būtent taip ir darau savo mėgstamiausią užtepėlę su pikantišku prieskoniu.

Kiaušinių užtepėlė

Vienam valgytojui ruošiu pakankamai sočią porciją iš:

  • 2 M dydžio kietai virtų kiaušinių;
  • 1 nubraukto šaukšto majonezo;
  • 1 šaukštelio garstyčių padažo;
  • 1 šaukštelio grūdėtųjų garstyčių;
  • žiupsnio druskos;
  • žiupsnio maltų pipirų;
  • žiupsnio džiovintų krapų.

Išvirtus ir atvėsintus kiaušinius nulupu ir gilesniame inde šakute sumaigau, sukrečiu majonezą ir garstyčias, pasūdau, beriu prieskonius ir sumaišau. Viskas.

Užtepėlė gardžiausia atšaldyta, tad laikau ją šaldytuve.

Ji puikiai dera ne tik su duona. Kartais šaukštą kitą mišrainės vynioju kartu su svogūnų laiškais ar ridikėliais į traškų salotos lapą.

O jei visgi norisi tikro pikantiškos mišrainės skonio, kartais įberiu tarkuoto fermentinio sūrio.

„Kūmutės virtuvė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.