Neišmeskite česnakų žiedų – pasiruoškite puikaus prieskonio

Jau kelerius metus vis ruošdavausi pasigaminti česnakų žiedų prieskoniams. Tai vis kas nors nutikdavo, tai laiko nerasdavau, tai česnakų žiedai peraugdavo. 

 Česnakų žiedkočių prieskonis.<br>Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
 Česnakų žiedkočių prieskonis.<br>Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
 Česnakų žiedkočių prieskonis.<br>Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
 Česnakų žiedkočių prieskonis.<br>Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
Daugiau nuotraukų (2)

„Kviečiu į virtuvę“

Jun 19, 2020, 9:20 AM, atnaujinta Jun 19, 2023, 12:11 PM

O šiais metais pagavau patį tinkamiausią laiką. Ir štai – dalinuosi su jumis puikaus prieskonio receptu. 

Jam paruošti reikėtų naudoti jaunus česnakų žiedus, nes peraugę tampa kieti, besiveliantys, tarsi siūlai. 

Puikiausiai tinka marinuoti mėsai, naudoti troškiniams ar sriuboms. Tinka visur, kur tik naudojate česnaką. 

Beje, jei česnakų žiedų turite labai daug, sumaltus juos galima užšaldyti ledukų formelėse. 

Česnakų žiedai prieskoniams

Reikės:

  • jaunų česnakų žiedų su žiedkočiais;
  • žiupsnio druskos.

Kaip gaminti

Česnakų žiedus nuplauname, sumalame arba susmulkiname maisto smulkintuvu.

Įberiame druskos, išmaišome, sudedame į stiklainiukus ir laikome šaldytuve.

„Kviečiu į virtuvę“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.