Patobulintas „Tinginys“: vienas ingredientas jam suteikė netikėto skonio

Ar mėgstate „Tinginį“? Kaip dažnai jį gaminate savo virtuvėje? O ar esate gaminę jį tik iš 4 produktų?

„Tinginys“ su riešutų sviestu.<br>Nuotr. iš „Samčio užrašai“.
„Tinginys“ su riešutų sviestu.<br>Nuotr. iš „Samčio užrašai“.
Daugiau nuotraukų (1)

Odeta Kudopčenkienė, „Samčio užrašai“

2020-06-24 15:33, atnaujinta 2023-06-19 11:55

Namuose buvo atidarytas stiklainis riešutų sviesto, tad įdėjau jo į šį desertą, ir tai skonį pakylėjo aukščiau.

Tinginys“ su riešutų sviestu

Reikės:

  • 150 g sviesto;
  • 1 skardinės karamelinio sutirštinto pieno;
  • 6 šaukštų riešutų sviesto;
  • 450 g sausainių.

Kaip gaminti

Sausainius sulaužome nedideliais gabaliukais.

Prikaistuvyje ant vidutinės kaitros ištirpiname sviestą, karamelę ir riešutų sviestą. Maišydami kaitiname, kol masė taps vientisa. Šia mase užpilame sausainius ir gerai išmaišome.

Į skardelę tiesiame kepimo popieriaus, dedame sausainių masę, suspaudžiame ir dedame į šaldytuvą bent 6 val.

„Samčio užrašai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.