Bet panašu, kad nuo šiol bus kitaip – brangiausiasis labai teigiamai įvertino receptą ir suvalgė ne tik savo, bet ir pusę mano porcijos.
Aplodismentų už šį receptą neprisiimsiu – radau jį kažkur pinteresto platybėse, tik paprastą varškę keičiau grūdėta, o paprastą kumpį – vytintu. Taip padiktavo šaldytuvo turinys.
Iš nurodyto kiekio išeis dvi rimtos porcijos, tad jei nesat labai alkani ar gaminate tik vieną porciją, produktų kiekį mažinkite per pusę.
Pusryčių blyneliai su grybais ir parmezano plutele
2 rimtoms porcijoms reikės:
- 3 v. š. miltų;
- 2 kiaušinių;
- 4 v. š. grūdėtos varškės;
- poros juostelių vytinto kumpio;
- 3 pievagrybių;
- 1 pomidoro;
- saujelės tarkuoto parmezano;
- druskos, pipirų.
Smulkiai supjaustome vytintą kumpį, pievagrybius bei pomidorą.
Dubenyje sumaišome miltus, išplaktus kiaušinius bei grūdėtą varškę.
Švelniai įmaišome pjaustytą kumpį, pievagrybius bei pomidorą. Jei atrodo, kad tešla šiek tiek per sausa, galima įpilti 1-2 v. š. grietinėlės iš grūdėtos varškės.
Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus, dedame po 1–1,5 v.š. blynelių masės ir kepame, iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos. Atidedame į šalį.
Keptuvės kaitrą sumažiname iki minimumo. Į keptuvę dedame šiek tiek parmezano, ant jo – atgal blynelius ir laukiame apie 2-4 minutes, kol parmezanas išsilydys ir gražiai apskrus.
Valgome su žalumynais, graikišku jogurtu, o jei norisi aštriau – aštrus padažas puikiai tiks į kompaniją.
Receptu pasidalijo „But first – food“