Šįsyk rekomenduoju pasigaminti cukinijų „armonikėlę“ – nepaprastai gardžią, lengvai ir greitai pagaminamą. Tiesiog reikia pasiruošti maltą mėsą, supjaustyti cukiniją griežinėliais, o visą kitą darbą patikėti orkaitei.
Beje, man ši cukinijos „armonikėlė“ skoniu kažkiek priminė balandėlius, bet tai, matyt, dėl padažo, kuriame ir ruošiau cukinijas.
Jei trumpai, tai patiekalas puikus. Beje, labai patogu atsipjauti reikiamą porcijos dydį ir neštis į darbą.
Cukinijų ir vištienos „armonikėlė“
Reikės:
- 2 cukinijų,
- 400 g vištienos šlaunelių ir krūtinėlių filė faršo (ar kitos maltos mėsos),
- vištienos prieskonių,
- svogūno,
- pipirų ir druskos,
- česnako granulių,
- prieskoninių žolelių.
Padažui:
- 2 v. š. grietinės,
- 2-3 v. š. pomidorų padažo,
- 100 ml vandens.
Papildomai reikės tarkuoto sūrio.
Kaip gaminti
Maltą mėsą pagardinau prieskoniais ir sumaišiau su smulkiai pjaustytu svogūnu (prieskonius galite rinktis pagal save).
Cukiniją supjausčiau griežinėliais, apibarsčiau trupučiu druskos.
Liko suformuoti „armonikėlę“: dėjau cukinijos griežinėlį, maltos mėsos, vėl cukinijos griežinėlį ir t.t.
Paruoštas cukinijas sudėjau į kepimo indą.
Stiklinėje su vandeniu sumaišiau grietinę, pomidorų padažą, pagardinau žiupsneliu druskos, prieskoninėmis žolelėmis ir supyliau į kepimo indą.
Uždengusi folija kepimo indą pastačiau kepti į orkaitę (orkaitės prieš tai nekaitinau).
Kepiau 200 laipsnių temperatūroje 45-50 min.
Baigiant kepti užbarsčiau tarkuoto sūrio.
Skanaus!