Agurkai, konservuoti savo sultyse: receptas, keliaujantis per virtuves

Konservuotų agurkų receptų yra tokia daugybė, kad visi gali išsirinkti pagal skonį: vieniems patinka rauginti agurkai, kitiems – marinuoti. Vieni mėgsta, kai labiau jaučiamas acto aitrumas, kiti nori saldžiarūgščio skonio, dar treti ieško receptų, kad agurkėliai liktų švelnūs, bet traškūs. 

Agurkai žiemai.<br> 123rf nuotr.
Agurkai žiemai.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 2, 2020, 3:36 PM, atnaujinta Jun 26, 2023, 10:19 AM

Jeigu norite išbandyti kai ką naujo, siūlome receptą, kuriuo pastaruoju metu dalijasi šeimininkės viena po kitos. Tai agurkai savo sultyse. Be acto, be kaitinimo, natūralūs ir traškūs.

„Skanesnių nevalgiau“, – tikina viena. 

„Pernai išbandžiau, patiko! Šiemet vėl gaminsiu“, – rašo kita. 

Tiesa, kai kurioms šis receptas – jokia naujiena. Tikina, kad taip agurkus konservuoja jau daug metų. Ir dar neatsibodo.

Kol neišbandysite bent nedidelės porcijos – tol nežinosite. Tad dalijamės receptu. 

Agurkai, konservuoti savo sultyse

Reikės: 

  • 800 g trumpavaisių agurkų; 
  • maždaug 1 kg bet kokių agurkų (tam tinka peraugę, netaisyklingos formos  ir visi kiti agurkai, kurie netinka konservavimui);
  • krapų;
  • česnako skiltelių;
  • 2 v. š. druskos; 
  • 1 v. š.cukraus. 

Taip pat reikės krienų lapų. 

Iš nurodyto produktų kiekio išeis du 1 l talpos stiklainiai.

Kaip gaminti 

Labai gerai nuplaukite ir nusausinkite agurkus.

1 kg peraugusių ar netaisyklingos formos agurkų sutarkuokite burokine tarka. Sutraiškykite ar smulkiai sutarkuokite ir įmaišykite česnakus. 

Į agurkų masę dėkite 2 v. š. druskos ir 1 v. š. cukraus, išmaišykite. Palikite pastovėti, kad išsiskirtų skysčiai. Galima palikti ir per naktį.

Ant sterilių stiklainių dugno dėkite krapų, sustatykite eilę agurkų, ant jų užpilkite trintų agurkų masės, vėl dėkite agurkus, ir vėl masės. Galiausiai supilkite išsiskyrusį skystį. Žiūrėkite, kad visi agurkai būtų apsemti.

Ant viršaus dėkite krienų lapą – jis apsaugos agurkus nuo gedimo.

Dangtelius galite ištepti garstyčiomis – jos taip pat veiks kaip antispetikas, saugos nuo bakterijų ir puvimo. Uždarykite ir statykite stiklainius į šaldytuvą arba vėsų rūsį. 

Šį receptą išbandžiusios šeimininkės tikina, kad taip konservuoti agurkai gali stovėti iki žiemos ir netgi ilgiau.

O trintų agurkų masė puikiai tinka agurkinei sriubai ar troškiniams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.