Tortilijos su vištiena – patiekalas, kuris patiks meksikietiškos virtuvės gerbėjams

Turbūt būtų sunku rasti žmogų, kuris nemėgsta fachitų! Jei dar negaminote jų namuose – pats metas išmėginti! 

 Vištienos fachitos.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
 Vištienos fachitos.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
 Vištienos fachitos.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
 Vištienos fachitos.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
Daugiau nuotraukų (2)

„Lithuanian in the USA“

Jul 3, 2020, 1:01 PM, atnaujinta Jun 28, 2021, 11:26 AM

Fachitos (fajita) yra Teksaso-Meksikos patiekalas, kurį sudaro tortilijos, kepta mėsa, keptos arba šviežios daržovės, įvairūs padažai ir kiti priedai. Kitaip tariant, patiekalas labai universalus, galima puikiai pritaikyti savo skoniui. 

Smagiausias procesas – pačiam surinkti fachitą. Visus ingredientus sudėkite ant stalo, kad kiekvienas valgytojas ant tortilijos užsidėtų tiek ingredientų ir tokių, kokie jam patinka.

Vištienos fachitos

Maždaug 10 fachitų reikės:

  • 1 kg vištienos krūtinėlės
  • 10 vidutinio dydžio tortilijų
  • šviežių kalendrų šakelių
  • grietinės
  • aštraus padažo
  • citrinos/žaliosios citrinos skiltelių

Keptoms daržovėms paruošti reikės:

  • 1 vidutinio dydžio raudonosios paprikos
  • 1 vidutinio dydžio geltonosios paprikos
  • 1 vidutinio dydžio žaliosios paprikos
  • 1 didelio mėlynojo svogūno
  • 3 valg. š. aliejaus
  • druskos, juodųjų pipirų

Marinatui:

  • 3 valg. š. citrinos sulčių
  • 2,5 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 2 arb. š. druskos
  • 2 arb. š. aitriųjų paprikų miltelių
  • 1 arb. š. kario miltelių
  • 1 arb. š. česnakų miltelių
  • ½ arb. š. cinamono
  • 1/3 arb. š. kuminų miltelių

Gaminimas

Marinatui skirtus ingredientus sumaišome viename indelyje.

Jei vištienos krūtinėlės labai storos, jas perpjauname perpus. Storis per plačiausią vietą turėtų būti apie 2,5-3,5 cm. Vištieną ištriname prieskoniais, dedame į indą, užpilame citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi, dar kartą ištriname marinatu. 

Indą uždengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą. Paliekame vištieną marinuotis kelias valandas arba pernakt. Vištieną galite palikti marinuotis kambario temperatūroje, kol iškepsite daržoves. 

Po to keptuvėje įkaitiname kelis valgomus šaukštus aliejaus, kepame vištienos krūtinėles iš abiejų pusių po 5-7 min ant vidutinės ugnies, kol iškepa vidus. Iškeptą vištieną laikome sandariame inde, kad neatvėstų.

Keptos daržovės: paprikas ir svogūną supjaustome juostelėmis. Keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės ugnies, sudedame daržoves ir kepiname, kol šiek tiek suminkštėja. Daržovių nereikia perkepti. Iškeptas daržoves dedame į sandarų indą, kad neatvėstų.

Tortilijas pašildome mikrobangėje.

Vištieną supjaustome juostelėmis.

Fachitos: ant tortilijos per vidurį dedame šiek tiek vištienos juostelių, keptų daržovių, kelias kalendrų šakeles, uždedame šiek tiek grietinės, aštraus padažo ir išspaudžiame citrinos skiltelę. Taip paruošiame kiekvieną fachitą. Fachitas reikėtų ruošti iškart prieš patiekiant. Skanaus!

„Lithuanian in the USA“

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.