Unikalios desertų idėjos vasaros sezonui: ilgai neužtruksite, o rezultatai nustebins

Vasaros sezonui įgaunant pagreitį turime galimybę džiaugtis saulėtomis dienomis, ilgais vakarais ir atgaivą teikiančiomis maudynėmis vandens telkiniuose. 

 Dalinamės keletu desertų idėjų, kurių gamybos procesas neleis užtrukti virtuvėje, tačiau nustebins rezultatais.
 Dalinamės keletu desertų idėjų, kurių gamybos procesas neleis užtrukti virtuvėje, tačiau nustebins rezultatais.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 3, 2020, 9:51 AM, atnaujinta Jul 3, 2020, 9:52 AM

Vasaros metu kasdienybei spalvų suteikia ir pasikeitęs maisto racionas. Tiek pusryčių, tiek pietų, tiek vakarienės lėkštėje metu atsiranda pastebimai daugiau žalumynų, šviežių daržo ir sodo gėrybių. 

Ne išimtis ir desertai. Dalinamės keletu desertų idėjų, kurių gamybos procesas neleis užtrukti virtuvėje, tačiau nustebins rezultatais.

Varškinis „Tinginys“ su šilauogėmis ir braškėmis. Puikus pasirinkimas tiems, kurie nori išbandyti netradicinį, lengvą ir gaivų „Tinginio“ variantą. Jums prireiks kreminės varškės, sausainių, sviesto, kondensuoto pieno, balto šokolado (pagal poreikį) bei uogų: braškių ir šilauogių. Žinoma, pasirinkę tik vienos rūšies uogas arba kitokias uogas nei čia yra minimos, taip pat neprašausite pro šalį. Nebijokite eksperimentuoti! Nors pats gamybos procesas užtrunka neilgai, tačiau netikėtai užsukusiems svečiams pavaišinti šis desertas nebus pats geriausias variantas. Kadangi „Tinginys“ turi būti paliktas stingti valandai šaldymo kameroje ir dar keturioms šaldytuve, norėdami juo  pradžiuginti šeimos narius ar draugus, jo gamyba turėtumėte pasirūpinti iš anksto.

„Tinginys“ su kondensuotu pienu. Tiems, kurie nėra linkę teikti prioriteto varškei ir jos gaminiams, siūlome štai tokią „Tinginio“ alternatyvą. Vos keturi ingredientai, valanda laiko gaminimui, 1-2 valandos šaldymui, ir „Tinginys“ jau paruoštas skanauti. Intriguoja, tiesa? Jums reikės keturių šaukštelių kakavos, vienos skardinės kondensuoto pieno, 400 g sausainių bei 200 g sviesto. O tiems, kurie ilgisi vasariškos gaivos, gali drąsiai eksperimentuoti šį „Tinginį“ patiekdami su įvairiomis uogomis, vaisiais, netgi ledais. O taip pat ir dailiai papuošdami mėtos lapeliu. Greita, skanu ir įsimintina!

Saulėgrąžų ir medaus saldainiai. Jie yra visų šeimininkių, kurios mėgsta išgauti puikų skonio rezultatą per kuo trumpesnį laiką, džiaugsmas. Jums prireiks viso labo dviejų ingredientų: saulėgrąžų ir medaus. Pakepintas saulėgrąžas tereikia sumaišyti su medumi, sudėti į indą, išklotą kepimo popieriumi ir palikti šaldytuve stingti. Tuomet pagal norą ir poreikį galima supjaustyti norimo dydžio gabalėliais ir ragauti! Tai ypač geras variantas tiems, kurie dėl kokių nors priežasčių negali arba stengiasi savo maisto racione naudoti mažiau šokolado, bet mėgsta pasmaguriauti.

Kokosiniai vafliai su maskarponės sūriu. Tai paprastas ir greitas desertas, kuris dažnam asocijuojasi su vaikyste. Ar pamenate, kaip ilgu būdavo sukti ratus aplink perteptus ir paslėgtus virtuvėje vaflius? O kiek džiaugsmo teikdavo pirmas kąsnis, tiesiog tirpte tirpstantis burnoje! Jeigu savotiška nostalgija praėjusiems laikams jums taip pat nėra svetima, labai tikėtina, kad liksite sužavėti ir šio deserto skonių įvairovės. Jums prireiks vaflių lakštų, skardinės kondensuoto pieno, kokoso drožlių, maskarponės sūrio ir baltojo šokolado. Užtrukę ne ilgiau kaip pusę valandos gamindami, o po to dar valandėlę palikę desertą vėsioje vietoje, galėsite mėgautis gaiviu vasarišku desertu, kurio paragavus norėsis dar ir dar. 

Braškių ir zefyrų iešmeliai su karameliniu padažu. Receptu besidalinantis autorius informuoja, kad paruošimas trunka apie dešimt minučių, o gamybos procesas – penkias minutes. Jis taip pat įspėja, kad šis desertas greitai sukelia priklausomybę. Jeigu turite gerą vaizduotę, vos perskaitę pavadinimą jau galėjote suprasti, kad įspėjimas duodamas ne veltui – tokiai kombinacijai iš tiesų nėra lengva atsispirti. Nuo ko pradėti? Visų pirma reikės suverti braškes ir zefyrus ant iešmelių. Tuomet pagaminti karamelinį padažą, pagardintą imbieru, riešutais bei aitriųjų paprikų dribsniais. Galiausiai paruoštus iešmelius apkepti ant įkaitusių žarijų kepsninėje ir pagardinti juos karštu padažu. Skanaus!

RAW - Šaldytas anakardžių ir aviečių pyragas. Ruošdamiesi šeimos šventei ar kokia svarbia proga, o galbūt tiesiog norėdami suteikti šventiškumo kasdienei vakarienei nesigailėsite nusprendę pagaminti sveikuolišką šaldytą pyragą. Tai trijų sluoksnių pyragas, susidedantis iš tamsaus (migdolai ir datulių džemas), balto (anakardžių varškė) bei rausvo (anakardžių varškė ir avietės) sluoksnių. Tolygiai paskirsčius visus tris sluoksnius vieną ant kito kepimo arba šaldymo formoje tortą reikėtų palikti šaldytuve bent dviems – keturioms valandoms. Siekiantys tobulo skonio rezultato prieš patiekdami gali palikti desertą kambario temperatūroje, kad jis kiek suminkštėtų. Šis RAW tortas tikrai nepaliks abejingų!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: VSD pranešėjo komisijos išvados toliau kelia aistras