Panakota iš anakardžių su avietėmis
Reikės:
- 90 g anakardžių (juos reikia pamirkyti mažiausiai 2 valandas, o geriausia palikti vandenyje per naktį);
- 320 ml vandens (kambario temperatūros);
- 120 g šviežių aviečių;
- 60 g klevų sirupo;
- 1 a. š. džiovintų levandų;
- 6 g agaro.
Kaip gaminti
- Anakardžius, avietes, klevų sirupą sudedame į maisto trintuvą (puikiai tinka ir kokteilinė) užpilame vandeniu ir viską sutriname iki vientisos konsistencijos.
- Sutrintą anakardžių masę perpilame į puodą ir sumaišome su agaro milteliais. Maišant masę užviriname ir iškart nuimame nuo ugnies. Supilstome į pasirinktus indelius ir paliekame atvėsti. Sustingsta maždaug per valandą.
Skanaus!
Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Kiekvieną pirmadienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių auGalingų receptų!
Šįkart už receptą dėkojame tinklaraščiui „Wise Taste“.