Galima naudoti fetą arba kitą graikišką salotų sūrį. Kepdamas jis beveik neišsilydo, tik lengvai apskrunda.
Sūrį dedu tik praėjus pusei kepimo laiko, nes tada jis iškepa nei per mažai, nei per daug. Svarbu jo nesupjaustyti visai smulkiai ir kepti, kad gabaliukai kuo mažiau liestųsi vienas prie kito.
Bulves ir sūrį valgiau su salotomis. Padažo atskirai negaminau, bet puikiai tiks graikiško jogurto padažas.
Orkaitėje keptos bulvės su feta
Paruošimo laikas – 10 min., gaminimo laikas – 50 min.
Reikės:
- 800 g mažų šviežių bulvių
- 200 g fetos sūrio ar kito graikiško salotų sūrio
- 1 valg. š. aliejaus
- 1 arbat. š. džiovintų rozmarinų
- 1/2 arbat. š. česnakų granulių
- druskos, pipirų
- petražolių, susmulkintų
Gaminimas
Bulves nušveisti aštresne kempine. Gerai nusausinti. Perpjauti per pusę. Kepimo skardoje sumaišyti su aliejumi, prieskoniais, druska (išskyrus petražoles).
Sūrį nusausinti. Supjaustyti nedideliais gabaliukais, bet ne visiškai smulkiai.
Bulves kepti 180 laipsnių temperatūroje įjungus ventiliatorių apie 20-25 min. Tada jas apversti, sudėti sūrio gabaliukus (jie turėtų kuo mažiau liestis vienas prie kito) ir kepti dar apie 20-25 min.
Apibarstyti petražolėmis.