Uogų pyragas nėra labai drėgnas – jis iškepa purus, biskvitinis, o uogos suteikia šiek tiek rūgštelės ir lengvo drėgnumo.
Šiam pyragui naudojau šaldytų aviečių, braškių, mėlynių ir gervuogių mišinį, bet kuo puikiausiai galite naudoti jūsų mėgstamiausias uogas – šviežias ar šaldytas.
Purus biskvitinis uogų pyragas
Reikės:
- 450 g šviežių ar atitirpintų mėgstamų uogų
- 250 ml miltų
- 200 ml cukraus
- 3 kiaušinių
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- 1,5 arb. š. vanilinio cukraus
- 3-5 lašai migdolų ekstrakto (nebūtinai)
- ¼ arb. š. smulkios druskos
Gaminimas
Viename inde sumaišome miltus, druską ir kepimo miltelius, vieną kartą persijojame.
Į kitą indą įmušame kiaušinius, suberiame cukrų, vanilinį cukrų, įpilame migdolų ekstrakto, plakame elektriniu plaktuvu apie 5-6 min., kol masė pabąla ir pasidaro labai puri.
Orkaitę įkaitiname iki 180 C.
Į kiaušinių masę pamažu įmaišome miltus, išplakame tešlą iki vientisos masės.
Kepimo skardą gerai ištepame sviestu. Aš naudojau 24 cm skersmens išardomą apvalią kepimo formą.
Pusę tešlos supilame į kepimo formą, išlyginame, sudedame pusę uogų, jas paskirstome ant tešlos. Po to supilame likusią dalį tešlos, išdėliojame likusias uogas ir dedame į orkaitę. Pyragą kepame apie 35-40 min.
Ar pyragas iškepęs – patikriname mediniu dantų krapštuku, jei jis švarus – pyragas iškepęs, jei ne, tuomet kepkite šiek tiek ilgiau.
Pyragas labai gardus karštas su ledais ar mėgstamu kremu.
Pyragą galite apibarstyti šokolado ir kokoso drožlėmis, pagardinti kitais mėgstamais priedais.