Lengvai pagaminamas biskvitinis pyragas su uogomis

Labai greitai paruošiamas paprastas uogų pyragas, kuris idealiai dera su ledais. Pyragas skaniausias dar karštas. Atvėsęs pyragas puikiai tinka prie arbatos ar kavos puodelio. 

Purus biskvitinis uogų pyragas.<br>„Lithuanian in the USA“ nuotr.
Purus biskvitinis uogų pyragas.<br>„Lithuanian in the USA“ nuotr.
Purus biskvitinis uogų pyragas.<br>„Lithuanian in the USA“ nuotr.
Purus biskvitinis uogų pyragas.<br>„Lithuanian in the USA“ nuotr.
Purus biskvitinis uogų pyragas.<br>„Lithuanian in the USA“ nuotr.
Purus biskvitinis uogų pyragas.<br>„Lithuanian in the USA“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

„Lithuanian in the USA“

Jul 22, 2020, 3:25 PM, atnaujinta Jul 21, 2022, 8:20 AM

Uogų pyragas nėra labai drėgnas – jis iškepa purus, biskvitinis, o uogos suteikia šiek tiek rūgštelės ir lengvo drėgnumo. 

Šiam pyragui naudojau šaldytų aviečių, braškių, mėlynių ir gervuogių mišinį, bet kuo puikiausiai galite naudoti jūsų mėgstamiausias uogas – šviežias ar šaldytas.

Purus biskvitinis uogų pyragas

Reikės:

  • 450 g šviežių ar atitirpintų mėgstamų uogų
  • 250 ml miltų
  • 200 ml cukraus
  • 3 kiaušinių
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • 1,5 arb. š. vanilinio cukraus
  • 3-5 lašai migdolų ekstrakto (nebūtinai)
  • ¼ arb. š. smulkios druskos

Gaminimas

Viename inde sumaišome miltus, druską ir kepimo miltelius, vieną kartą persijojame.

Į kitą indą įmušame kiaušinius, suberiame cukrų, vanilinį cukrų, įpilame migdolų ekstrakto, plakame elektriniu plaktuvu apie 5-6 min., kol masė pabąla ir pasidaro labai puri.

Orkaitę įkaitiname iki 180 C.

Į kiaušinių masę pamažu įmaišome miltus, išplakame tešlą iki vientisos masės.

Kepimo skardą gerai ištepame sviestu. Aš naudojau 24 cm skersmens išardomą apvalią kepimo formą.

Pusę tešlos supilame į kepimo formą, išlyginame, sudedame pusę uogų, jas paskirstome ant tešlos. Po to supilame likusią dalį tešlos, išdėliojame likusias uogas ir dedame į orkaitę. Pyragą kepame apie 35-40 min. 

Ar pyragas iškepęs – patikriname mediniu dantų krapštuku, jei jis švarus – pyragas iškepęs, jei ne, tuomet kepkite šiek tiek ilgiau.

Pyragas labai gardus karštas su ledais ar mėgstamu kremu.

Pyragą galite apibarstyti šokolado ir kokoso drožlėmis, pagardinti kitais mėgstamais priedais.

„Lithuanian in the USA“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.