Išsivirkite balandėlių, kokius pamėgo romai – Ištvanas Kvikas pasidalijo receptu

Čigoniškų patiekalų paveldas neaprėpiamas, kaip ir romų tautos išsibarstymas po pasaulį.

I.Kvikas pasidalijo tradicinių romų balandėlių receptu.<br> V.Šiavinsko nuotr.
I.Kvikas pasidalijo tradicinių romų balandėlių receptu.<br> V.Šiavinsko nuotr.
Restorano atidarymo akimirka.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Restorano atidarymo akimirka.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 Tradiciniai romų balandėliai.<br> V.Šiavinsko nuotr.
 Tradiciniai romų balandėliai.<br> V.Šiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 23, 2020, 3:55 PM, atnaujinta Jul 18, 2023, 9:30 AM

Neseniai Vilniaus senamiestyje atidaryto restorano „Gypsy Lounge and Grill“ valgiaraštyje galima rasti daugiau nei dvi dešimtis romų patiekalų.

„Gal romų virtuvė ir nėra labai prabangi, bet norime sukurti tokius patiekalus, kad jie būtų skanūs, estetiškai pateikti ir kad klientui būtų malonu čia ateiti ne vieną kartą“, – tikino romų kulinarinio paveldo restoraną su bičiuliu Veslavu Dudzinskiu įkūręs Ištvanas Kvikas.

Ištvanas yra pagrindinis ansamblio „Sare Roma“ atlikėjas, 2016 metais išmėginęs jėgas nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje.

Užsisakius tradicinių romų balandėlių, lėkštėje išvysite tirštame daržovių padaže pūpsančius kopūstlapių suktinukus. Šio romų patiekalo sudėtis truputį artima lietuviškam valgiui: malta jautienos ir kiaulienos mėsa, tradicinis romų padažas su keptomis ant laužo daržovėmis.

Balandėliai patiekiami su virtomis bulvėmis bei linkėjimu lengvo kelio ir palankaus vėjo.

Išbandykite tradicinius romų balandėlius ir jūs – I.Kvikas pasidalijo receptu.

Tradiciniai romų balandėliai

Reikės:

  • kopūsto
  • jautienos ir kiaulienos faršo
  • kario pastos
  • 2 didelių morkų
  • 2 didelių svogūnų
  • pomidorų pastos
  • įvairiaspalvių paprikų

Kaip gaminti

Garuose pavirkite kopūstų lapus. Pakepinkite pjaustytą morką ir svogūną, kol suminkštės.

Daržoves sudėkite į faršą. Įberkite pipirų, druskos ir suminkykite. Įdarą vyniokite į kopūsto lapus. Sudėkite balandėlius į puodą, užpilkite vandens ir ant mažos ugnies virkite 3,5 valandos.

Baigiant virti paruoškite padažą.

Pakepinkite pjaustytą svogūną, smulkintą morką. Pagal skonį berkite druskos, pipirų. Kai baigiamos troškinti daržovės, sudėkite pjaustytas įvairių spalvų paprikas. Joms suminkštėjus į troškinį įdėkite kario ir pomidorų pastos.

Balandėlius sudėkite į lėkštę ir užpilkite daržovių padažo. Patiekite su virtomis arba apkepintomis bulvėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?