Tą savaitgalį tvyrojo karščiai, ir dar vyko tos nelemtos tūkstančio kilometrų lenktynės, per kurias susirenka turtingi dėdės pažiūrėti, kaip už jų pinigus startavę lenktynininkai suka ratus, o aplink juos sukiojasi gauja barakudų.
Žodžiu – savaitgalio tūsas saujelei, o kitiems poilsiautojams – ilga kelionė per kopas į Palangą ir iš jos, nes pagrindinis kelias į kurortą uždarytas dėl minėtų dėdžių pramogos.
Kadangi tą nelemtą savaitgalį Palanga ošė, parduotuvėse gauti produktų ar iki jų nusigauti misija buvo neįmanoma, teko suktis be kai kurių produktų, kurie būtų labiau nuspalvinę mano troškinuką, pavyzdžiui, morkų.
Šį kartą troškiniui naudojau „picanha“ – ypatingos kokybės jautienos išpjovą. Ne dėl to, kad ji jam labiausiai tiktų – dėl praprastos galimybės apsipirkti atlikau priverstinį eksperimentą.
Kaip gaminti troškinį, puikiai suprasite peržiūrėję nuotraukas, bet keliais sakiniais pasistengsiu apibendrinti, ypač dėl tų, kurie linkę labiau skaityti, nei žvalgytis po nuotraukų albumą.
Viską susmulkiname, pomidorams net nulupame žievelę. Kol smulkiname, įkaitiname kepsninę, kad joje puodas galėtų gerai spragsėt. Jei neturite kepsninės, tiks ir viryklė ar orkaitė.
Į įkaitintą aliejų pirma dedame bulves ir jas apkepę išimame į indą, kuriame jos lauks, kada galės sugrįžti į troškinį.
Tada dedame mėsą ir ją kiek apkepę ir apibarstę mėsos prieskoniais, sudedame česnakus ir svogūnus. Dar kurį laiką patroškiname. Tegu mėsa prisigeria česnakų ir svogūnų aromato.
Po to dedame pomidorus, neilgai trukus – paprikas. Kai viskas pasitroškina, sugrąžiname atgal bulves, ir tada – svarbiausia dalis: alaus pylimas. Kokį konkrečiai alų naudojau, nesakysiu, tik paminėsiu kad tai airiškas.
Nuotraukoje matysite, kad tai tamsusis alus. Neminėsiu pavadinimo, nes Palangoje ir jis deficitas, o po mano recepto net ir tie, kurie nėra jo ragavę, bėgs ir išpirks paskutinį. Ar man to reikia?
Troškinys, kuris prieš užpilant alų ir taip skleidė neapsakomo skonio kvapų aromatus, po taurės alaus išvis išprotėjo. Kvapai buvo tokie, kad nors imk šaukštą ir kabink tiesiai iš puodo.
Pabaigoje – smulkinti krapai ir petražolės.
Būtina patiekti su naminiais kelias dienas raugintais agurkėliais.
Skanaus!