Slyvų ir svogūnų pagardas įtiks net išrankiausiems

2020 m. liepos 30 d. 10:41
Lrytas.lt
Receptas
Kol vasara mums dovanoja savo dovanas, pats metas jas ruošti žiemos atsargoms. 
Daugiau nuotraukų (1)
Slyvų ir svogūnų pagardas idealiai tinka prie mėsos, ypač vištienos ar kalakutienos, o kalėdinė antis ar žąsis, patiekta su šiuo pagardu, bus itin šventiška. 
Taip pat šis pagardas puikiai dera prie bet kokio sūrio.
Pasiruoškite – nepasigailėsite. Jo skonis įtinka net išrankiausiems.
Slyvų ir svogūnų pagardas 
Reikės:
  • 1 kg slyvų, 
  • 500 g svogūnų, 
  • 300 g cukraus, 
  • skiltelės česnako, 
  • 100 ml obuolių acto, 
  • druskos, 
  • maltų juodųjų pipirų.
Jeigu mėgstate aštriau – dar reikės gabalėlio aitriosios paprikos.
Kaip gaminti
Nuvalykite slyvas, pašalinkite kauliukus, užpilkite cukrumi ir palaikykite, kol išsiskirs sultys. Jas nupilkite ir šiek tiek pavirkite, kol nugaruos skystis ir sultys sutirštės.
Supjaustykite svogūnus ir česnako skilteles, berkite į puodą, užpilkite actą ir pakaitinkite virš nedidelės kaitros keletą minučių.
Sudėkite slyvas, supilkite sultis, pagardinkite druska bei pipirais ir virkite maišydami virš silpnos ugnies maždaug pusvalandį. Jei norite, pagardinkite aitriosiomis paprikomis pagal skonį.
Supilstykite į stiklainėlius ir uždarykite. 
pagardasslyvosreceptas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.