Slyvų ir svogūnų pagardas idealiai tinka prie mėsos, ypač vištienos ar kalakutienos, o kalėdinė antis ar žąsis, patiekta su šiuo pagardu, bus itin šventiška.
Taip pat šis pagardas puikiai dera prie bet kokio sūrio.
Pasiruoškite – nepasigailėsite. Jo skonis įtinka net išrankiausiems.
Slyvų ir svogūnų pagardas
Reikės:
- 1 kg slyvų,
- 500 g svogūnų,
- 300 g cukraus,
- skiltelės česnako,
- 100 ml obuolių acto,
- druskos,
- maltų juodųjų pipirų.
Jeigu mėgstate aštriau – dar reikės gabalėlio aitriosios paprikos.
Kaip gaminti
Nuvalykite slyvas, pašalinkite kauliukus, užpilkite cukrumi ir palaikykite, kol išsiskirs sultys. Jas nupilkite ir šiek tiek pavirkite, kol nugaruos skystis ir sultys sutirštės.
Supjaustykite svogūnus ir česnako skilteles, berkite į puodą, užpilkite actą ir pakaitinkite virš nedidelės kaitros keletą minučių.
Sudėkite slyvas, supilkite sultis, pagardinkite druska bei pipirais ir virkite maišydami virš silpnos ugnies maždaug pusvalandį. Jei norite, pagardinkite aitriosiomis paprikomis pagal skonį.
Supilstykite į stiklainėlius ir uždarykite.