Išeitis yra – paruoškite pomidorų padažą patys, ir visuomet žinosite, kad tai ne tik skanu, bet ir sveika.
Tuo labiau, kad nieko sudėtingo čia nėra.
Reikės:
- 3 kg pomidorų;
- 0,5 kg svogūnų;
- 0,5 kg raudonųjų paprikų;
- 10-12 česnako skiltelių;
- 150 ml obuolių acto;
- 100 g cukraus;
- 2 v. š. druskos;
- prieskonių – maltų juodųjų pipirų, džiovintų bazilikų, cinamono.
Kaip gaminti
Pomidorus, paprikas ir svogūnus sutrinkite arba sumalkite mėsmale. Viską supilkite į puodą, berkite druskos, cukraus, prieskonių ir maišydami pavirinkite virš nedidelės ugnies apie valandą, kol sutirštės.
Supilkite actą, įspauskite česnakų skilteles, paragaukite, ar netrūksta prieskonių.
Karštą padažą supilstykite į sterilius stiklainėlius, uždarykite, statykite dangteliais žemyn ir palikite atvėsti.