Pomidorų padažas, kurį galės valgyti net ir vaikai

Daugybė vaikus auginančių tėvų neretai jiems neleidžia valgyti pirktinio kečupo ar pomidorų padažų, nes nenori, kad vaikai su maistu gautų daug konservantų, skonio stipriklių ir įvairiausių priedų.

Pomidorų padažas. <br> 123rf nuotr.
Pomidorų padažas. <br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 1, 2020, 11:39 AM, atnaujinta Aug 1, 2023, 9:45 AM

Išeitis yra – paruoškite pomidorų padažą patys, ir visuomet žinosite, kad tai ne tik skanu, bet ir sveika. 

Tuo labiau, kad nieko sudėtingo čia nėra.

Pomidorų padažas 

Reikės:

  • 3 kg pomidorų;
  • 0,5 kg svogūnų; 
  • 0,5 kg raudonųjų paprikų; 
  • 10-12 česnako skiltelių; 
  • 150 ml obuolių acto; 
  • 100 g cukraus;
  • 2 v. š. druskos;
  • prieskonių – maltų juodųjų pipirų, džiovintų bazilikų, cinamono. 

Kaip gaminti

Pomidorus, paprikas ir svogūnus sutrinkite arba sumalkite mėsmale. Viską supilkite į puodą, berkite druskos, cukraus, prieskonių ir maišydami pavirinkite virš nedidelės ugnies apie valandą, kol sutirštės. 

Supilkite actą, įspauskite česnakų skilteles, paragaukite, ar netrūksta prieskonių. 

Karštą padažą supilstykite į sterilius stiklainėlius, uždarykite, statykite dangteliais žemyn ir palikite atvėsti. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.