Kas man patinka šiame receptai – kad terliotis su juo tikrai nereikia, uogas ar vaisius galite naudoti kokius tik turite, kokie tik jums patinka.
Šį pyragą kepiau ir su rabarbarais, ir su serbentais, ir su obuoliais, o šįsyk iškepiau su mėlynėmis. Pyragas gavosi itin minkštas ir purus.
Pyragas su uogomis
Reikės:
- 160 g miltų,
- 3 kiaušinių,
- 160-180 g cukraus (dėkite pagal skonį ir atsižvelgami į tai, kokias uogas naudosite pyragui),
- 0,5 a. š. kepimo miltelių
- 1 st. mėlynių ar kitų uogų (taip pat reikės 1 v. š. miltų uogoms apibarstyti),
- sviesto skardai ištepti.
Kaip gaminti
Kiaušinius išplakiau su cukrumi.
Persijotus miltus su kepimo milteliais subėriau į kiaušinių ir cukraus plakinį.
Išmaišiau.
Mėlynes apibarsčiau miltais (dėl to uogos nesukrenta į dugną) ir jas sudėjau į masę. Atsargiai išmaišiau.
Kepimo formą (26 cm) atsegamais kraštais išklojau kepimo popieriumi, jį ištepiau sviestu ir supyliau tešlą.
Kepiau pyragą įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje 35 min. (ar iškepęs, tikrinkite mediniu pagaliuku).
Skanaus!