Kepiau pagal receptą, kuris jau buvo kažkada publikuotas.
Man šis receptas patikimiausias, nes spurgytės gaunasi labai gardžios, purios ir visai nesubliūkšta.
Taigi, primenu receptą, jei sumąstytumėte prisikepti gardžių spurgų.
P. S. Beje, prikepiau spurgų labai greitai, tad tikrai negalvokite, kad jų prikepti sugaišite daug laiko.
Reikės:
- 2 pakelių po 180 g varškės;
- 4 kiaušinių;
- 4 v. š. cukraus;
- 250 g miltų;
- 1 a. š. kepimo miltelių;
- 1 a. š. vanilinio cukraus;
- aliejaus kepimui;
- cukraus pudros.
Gaminimo eiga:
Kiaušinius su cukrumi suplakiau plakikliu ir sudėjau varškę. Išmaišiau.
Į masę subėriau persijotus miltus su kepimo milteliais.
Iš paruoštos masės formavau nedidelius rutuliukus (rankas kiek sudrėkinkite, kad masė neliptų prie rankų) ir juos viriau įkaitintame aliejuje.
Iškeptas spurgas apibarsčiau cukraus pudra.
Skanaus!
Receptu pasidalijo „Gamink su Audrone“