1 normos marinato užtenka 3 l agurkų užpilti.
Ingredientai:
- agurkai;
- keli krapų žiedai;
- sauja vyšnių lapų;
- keli lauro lapai;
- 4–8 juodieji pipirai grūdeliais;
- 4 skiltelės česnako.
Marinatui:
- 9 st. vandens;
- 1 st. acto 9%;
- 3 v. š. druskos;
- 4 v. š. cukraus.
Stiklainius su dangteliais gerai išplauname ir iškaitiname. Man patogiausia tai padaryti pripilant į stiklainius ¼ tūrio verdančio vandens ir uždengus dangteliais palaikyti apie 5–10 min. Taip stiklainiai pasikaitina.
Agurkus gražiai nuplauname, nupjaustome galiukus. Marinatui skirtus ingredientus sudedame į puodą. Ten pat dedame krapų žiedus, vyšnių lapus, nuluptas česnako skilteles, lauro lapus, pipirus. Marinatą paverdame. Išgriebiame lapus.
Agurkus dedame į marinatą ir šiek tiek pakaitiname. Sudedame į stiklainius. Marinatą dar kartą užverdame ir užpilame juo agurkus.
Stiklainius užsukame dangteliais, apvožiame žemyn, užklojame storu rankšluosčiu ir leidžiame atvėsti. Nešame į rūsį, o žiemą mėgaujamės vasaros derliumi.
Receptu pasidalijo „Kviečiu į virtuvę“